Algehele malaise...op naar Gent...

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Gesloten
Gebruikersavatar
patricia
Lynx
Lynx
Berichten: 109
Lid geworden op: 01 jun 2005 13:59
Locatie: hoofddorp

Bericht door patricia »

jee renate
we hebben met jou allemaal op beter nieuws gehoopt.
ik kan je helaas geen tips of infomatie geven
omdat ik hier niet veel van af weet,
kan je bij hun niet nog een soort consult vragen dat ze je uitleggen wat ze precies gaan doen.
ik schrik ook helemaal van dat bedrag joh hoe kan een injectie nou zo duur zijn.
nou heel veel sterkte hiermee
dikke knuffel
patricia
nog twee weekjes en dan in ondertrouw op 25 oktober :)
Gebruikersavatar
claudia
Panter
Panter
Berichten: 475
Lid geworden op: 05 jul 2004 13:20
Locatie: Oldenzaal

Bericht door claudia »

Rebbe schreef:De injecties zullen geen vervelende bijwerkingen hebben zoals bij mensen.
Dat vind ik alweer een positief puntje.
Wat voor risico's zitten er aan de biopsie dan? Ik dacht altijd dat dat een relatief kleine ingreep was.
En hoeveel injecties schatten ze dat Guus nodig zal hebben? Ik vind de prijs namelijk ook wel erg statig. Misschien dat het in Gent trouwens wel goedkoper is?
Begrijp me niet verkeerd: Ik zou ook alles geven voor onze katten, maar er moet wel een vooruitzicht zijn. Als de kans op herstel nihil wordt geschat zou ik er nog eens heel goed over denken.

Renate, ik heb echt respect voor je! ;-)
Gebruikersavatar
Rebbe
Poema
Poema
Berichten: 218
Lid geworden op: 25 feb 2005 17:44
Locatie: Brabant

Bericht door Rebbe »

Ze kunnen pas een prognose geven wanneer ze de uitslag van de biopt hebben...
Emma Boom
Tijger
Tijger
Berichten: 1401
Lid geworden op: 02 feb 2003 17:45

Bericht door Emma Boom »

Een biopsie is op zich geen grote ingreep; er wordt een stukje van de verdachte plek afgehaald. Maar als het om lymfevocht gaat, kan dat niet, omdat je daarmee de kankercellen (als dat het is) 'de vrije hand' geeft. Dus moet er op een heel andere manier een biopt genomen worden: de lymfeknoop moet weggehaald worden, waarbij van tevoren het weg te halen gebied geïsoleerd moet worden.

Het lymfesysteem werkt feitelijk net als de bloedomsloop: het werkt van knoop naar knoop door je hele lichaam en het voorziet het lichaam van een goede lymfedrainage. Zolang het in de darmen zit, en daar ingekapseld is, kan het verwijderd worden. Maar zodra je erin gaat snijden zoals je met een gewone biopsie kunt doen, kun je de blokkering opheffen en dat racen de cellen in no time door het hele lichaam. Vergelijk het maar met de menselijke Hodgkin-kaner, dat werkt ongeveer hetzelfde (of leukemie bij kinderen).

Over de injecties: ik zou dan wel erg graag willen weten wat er voor stoffen inzitten en wat die doen. Ik vind 1000 euro per injectie echt heel veel geld, en als het bij voorbeeld om middelen als metotrexaat of furoblastine gaat, kunnen die elders wellicht goedkoper worden verstrekt.
Ik zou daar dus in Gent naar informeren, maar ook bij Dr. Visniarec in Rotterdam. Dat is een geweldige dierenarts die altijd kijkt naar middelen die je eventueel zelf toe kunt dienen en die voor zowel het dier als voor jullie haalbaar zijn.
Injecties kun je zelf geven, zolang het onder de huid moet. Dat is heel simpel. Moet het in een ader, dan kun jij dat niet (kan ik ook niet), tenzij je verpleegkundige bent. Ik vermoed dat het via een ader moet gaan, zoals bij mensen. Een ader vinden bij een kat is mij nog nooit gelukt, en dan moet je daarna ook nog weten hoe je hem aanprikt, dus daar zou ik zelf ook niet voor voelen.

Misschien zijn er andere mogelijkheden; als het per infuus onder de huid aangebracht kan worden, kun je dat wel zelf. Ik wil wel bij je komen om dat voor te doen, en ook wel mee naar Gent om de zaken goed door te spreken, als jij dat fijn vindt. Vraag in elk geval naar de naam van de medicijnen, dan google ik wat en kijk wat in mijn medisch woordenboek, oke?

Het valt allemaal niet mee, Renate. Ik vind het heel naar voor jullie :kissykissy: Kun je wat met de bovenstaande dingen?
Femmel
Poema
Poema
Berichten: 221
Lid geworden op: 16 jul 2003 16:54
Locatie: Noord-Brabant

Bericht door Femmel »

Hoi Renate,

Over lymfklierkanker en chemo bij dieren kan ik je niet veel vertellen helaas.

Maar de DA die Emma je adviseert, Emil Visnjaric (http://www.dierenkliniekwalenburg.nl), is echt een TOPdierenarts! Hij heeft zich gespecialiseerd in katten maar is ook zeer menselijk en bereid mee te denken met zijn clienten.

Onze Spetter (FIV+) wordt al 3 jaar door hem behandeld en gecontroleerd en ik vind het echt heel erg jammer dat hij in Rotterdam zit en niet bij ons in de buurt. Voor "kleine klachtjes" ga ik nog steeds naar de dierenarts hier in de buurt, maar als er eens iets ernstigs is of er moet een ingreep gedaan worden dan ga ik absoluut naar hem.

Wellicht is het zowieso een goed idee om eens met hem te overleggen? Bespreek gewoon eens met hem of hij iets voor je kan betekenen, ik weet zeker dat hij je een eerlijk antwoord zal geven.
Groetjes,

Femke
Kopjes van Murphey, Case & Noortje

Voor altijd in mijn hart:
Spetter*, Piggel*, Mr. Boots*, Solo*, Mahra* & Tiki*.
Emma Boom
Tijger
Tijger
Berichten: 1401
Lid geworden op: 02 feb 2003 17:45

Bericht door Emma Boom »

Ik sluit me bij Femmel aan; je kunt Emil gewoon bellen en hij zal zeker met je meedenken. Ik zelf heb hem aan aantal keren aan de telefoon gehad en nooit vond hij dat vervelend of lastig, hij dacht altijd mee en zocht naar mogelijkheden.
Ik kan het je dus echt aanraden! :kissykissy:
Gebruikersavatar
daantje
Tijger
Tijger
Berichten: 1080
Lid geworden op: 30 sep 2003 19:40
Locatie: Den Helder
Contacteer:

Bericht door daantje »

Renate, hoe is het nu met jullie?
Daantje en B-kwintet :pdtbis:
'Geweld eindigt waar respect begint'
Gebruikersavatar
Rebbe
Poema
Poema
Berichten: 218
Lid geworden op: 25 feb 2005 17:44
Locatie: Brabant

Bericht door Rebbe »

Hee Daan, zie net je berichtje....ik heb even wat tijd genomen om alles te laten bezinken en om helder te kunnen denken en te bepalen wat te doen....

Afgelopen dinsdag is Dennis met Guus naar Gent geweest (gaan nu niet meer samen want wanneer we chemo gaan doen dan hebben we onze vakantiedagen hard nodig)

Ze zijn voor 90% zeker dat het lymfklierkanker is en wilden met chemo beginnen. Een bioptie was geen mogelijkheid want daar moest ze drie maanden op wachten omdat ze nu nog radioactief is. Die drie maanden zouden haar niet meer gegeven zijn....

Afgelopen dinsdag hebben ze gevoeld of er nog meerder verdikte lymfeknopen zitten die ze konden aanprikken om de diagnose te bevestigen. Deze hebben ze niet kunnen vinden...Ook hebben ze een echo gemaakt en de knoop in de darmen is niet groter geworden maar hetzelfde als vorige keer. De bloedwaardes waren allemaal goed dus in ieder geval heeft het zich niet verspreid en denken ze dat het het in een vroeg staduim is.

Alleen de diagnose is niet geheel bevestigd....Nu is er een chirurg in Gent die heeft aangegeven de bioptie te willen doen ook al is ze radioactief. (er zijn daar drie chirurgen en alleen hij wil zelf dit risico lopen ivm vrijkomende straling tijdens het opereren...)

De bioptie wordt maandag 8 mei gedaan. Zondagavond mag ik haar brengen en dinsdagavond kan ik haar weer ophalen (zo helpen ze ons weer een vakantiedag te sparen)Ze moet dus twee nachten blijven. Ze hebben ons al wel aangegeven dat het een grote ingreep gaat zijn met een flinke buikwond...maar we hebben geen keus...

Wanneer het lymfeklierkanker is dan gaan we chemo doen. Het zal dan waarschijnlijk in een vroeg stadium zijn en heeft ze goede overlevingskansen.

We gaan dan het COP protocol volgens. Vier weken wekelijks een injectie en daarna om de drie weken voor een periode van een jaar. Ze zal er niet veel hinder van ondervinden alleen de snorharen zullen uitvallen en ze zal wat haar op de oren verliezen.

Maar ik probeer alles stapje voor stapje te bekijken dus nu richt ik me eerst op maandag 8 mei.

Guus doet het nu erg goed! Eet prima en ziet er levendig uit. Onze meid vecht hard en wij knokken mee ;-) Zal vanavond wat foto's plaatsen van onze kale Guus. Ze heeft geen haar meer op beide voorpoten door de infusen...geen haar meer op haar borst door de bloefafnames....en geen haar meer op d'r buik van de echo....

Mocht ze dus ook haar snorharen en oorharen verliezen dan kunnen we er net zo goed een sfinx van maken :lol:

Tot vanavond...liefs Renate
Gebruikersavatar
daantje
Tijger
Tijger
Berichten: 1080
Lid geworden op: 30 sep 2003 19:40
Locatie: Den Helder
Contacteer:

Bericht door daantje »

Het is een heel ingewikkeld verhaal Renate. Ik heb er nul verstand van, maar wat ik ervan begrijp zijn jullie helemaal positief en daar is het om te doen ;-) .
De bioptie lijkt me wel vervelend, maar ja...... met achterliggende gedachten, zeker ook de moeite waard!

Heel veel sterkte joh, Guus boft echt heel erg met jullie ;-) .

En kom maar op met de foto's van Guus :-P
Daantje en B-kwintet :pdtbis:
'Geweld eindigt waar respect begint'
Gebruikersavatar
sKatje
Panter
Panter
Berichten: 431
Lid geworden op: 10 sep 2003 23:07
Locatie: Antwerpen

Bericht door sKatje »

Ja joh, echt fantastisch lief hoeveel jullie voor Guus over hebben :kissykissy:

Ook echt wel lief van die arts dat hij toch wilde opereren!

Veel succes!
Gebruikersavatar
sam
Poema
Poema
Berichten: 233
Lid geworden op: 04 mar 2003 15:23
Locatie: Leiden

Bericht door sam »

Jeetje Renate, wat een moeilijke situatie, met zo veel dingen om af te wegen.
Ik weet in ieder geval wel dat Guus een grote bofferd is met zulke lieve baasjes die alles voor haar over hebben! :kissykissy:

En ik ben wel erg benieuwd hoe een Guus-sfinx eruit ziet! ;-)
Live your dreams (except that one about being eaten by a giant spider) :pdtpauk:
Gebruikersavatar
sandy
Tijger
Tijger
Berichten: 1711
Lid geworden op: 30 sep 2003 14:04
Contacteer:

Bericht door sandy »

Jee Renate, dat is nogal wat zeg, dapper van jullie om te blijven vechten.
Mooi van die ene arts die het risico wel durft te nemen om Guus te opereren.
Ik heb bewondering voor jullie moed :kissykissy:
The Older I Get, The More Everyone Can Kiss My Ass.
Emma Boom
Tijger
Tijger
Berichten: 1401
Lid geworden op: 02 feb 2003 17:45

Bericht door Emma Boom »

Ik ben blij voor jullie dat de arts durft te opereren, Renate. Veel straling zal er niet vrijkomen en hij kan zich er op kleden, alleen kunnen ze de OK een aantal dagen niet gebruiken.

Zo te horen klinkt het toch positiever dan verwacht he, met alleen een knoop in de darmen. Niet leuk, maar kennelijk stabiel en dus betere overlevingskansen.

De chemo klinkt als goed te doen, zowel voor Guus als voor jullie. Goed, het is geen kleinigheidje, maar toch, al met al valt de diagnose me meer dan mee gezien de eerdere berichten.
Het vergt wel veel van jullie en van Guus, maar je hebt vechtlust genoeg :kissykissy:

Ik vind jullie erg dapper! Heel veel succes en liefs
Marjolein
Gebruikersavatar
veronikske
Panter
Panter
Berichten: 473
Lid geworden op: 10 sep 2005 14:02
Locatie: Belgie-limburg

Bericht door veronikske »

Renate, we duimen voor Guus, hele dikke zoen... :kissykissy:
katten zijn als chips...je kan niet stoppen na één...
Gebruikersavatar
daantje
Tijger
Tijger
Berichten: 1080
Lid geworden op: 30 sep 2003 19:40
Locatie: Den Helder
Contacteer:

Bericht door daantje »

Succes met Guus morgen, Renate ;-) . Ik zal aan jullie denken!
Daantje en B-kwintet :pdtbis:
'Geweld eindigt waar respect begint'
Gesloten