Wanneer kan Spike alleen naar buiten?

Kat plast buiten de bak, katten aan elkaar laten wennen, kat krabt aan meubilair, etc.
Plaats reactie
Davh
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 mei 2018 14:25

Wanneer kan Spike alleen naar buiten?

Bericht door Davh »

Ik ben nieuw op deze site, dus ik hoop dat ik mijn vraag nu op de goede plek stel!

Ik heb sinds 6,5 week Spike, een kater, in huis. Ik heb Spike uit het asiel. Spike hebben zij gevonden in een kleine stad en schatte het asiel, in januari, op ongeveer 1 jaar. Nu zie ik aan Spike dat hij heel graag naar buiten wilt om de wereld te verkennen. Toch vind ik het spannend om hem voor de eerste keer de grote wereld in te sturen. Dit heeft mede te maken met zijn voorgeschiedenis die niet bekend is. Ik heb namelijk het idee dat Spike door mensen is groot gebracht, maar hoezo zwerfde hij dan alleen op straat?

Ik heb wel al een aantal keer met spike aan een tuigje de tuin laten verkennen en zonder tuigje, maar wel bij hem gebleven. Ik vraag mij af wanneer ik zeker weet dat ik Spike helmaal alleen naar buiten kan laten gaan? Heeft iemand hier ervaring mee en tips voor?

Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 5558
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Wanneer kan Spike alleen naar buiten?

Bericht door Rik »

Kun je je tuin afzetten? Persoonlijk laat ik mijn katten niet buiten mijn eigen tuin. Ik zou werkelijk doodongerust zijn als ze een keer niet thuiskomen. En je kat onbeheerd buiten laten in een niet afgesloten tuin gaat dat zeker gebeuren (tot het moment dat ie e.v. helemaal niet meer thuiskomt).

Ps. Is Spike al gecastreerd? Want je laat natuurlijk sowieso geen ongecastreerde kater buiten. Als het niet voor de buurt is dan is het wel om de hormonen in zijn lichaam die ervoor zorgen dat ie niet met thuiskomt.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Gebruikersavatar
Yo16Ka16No11
Cheetah
Cheetah
Berichten: 902
Lid geworden op: 24 aug 2016 20:35

Re: Wanneer kan Spike alleen naar buiten?

Bericht door Yo16Ka16No11 »

Ook ik laat mijn katten niet vrij de buitenwereld verkennen. Ze hebben een afgeschermde royale kattenkooi. Voor mij voelt het vrij naar buiten gaan als russisch roulette.

Dit is uiteraard een beslissing die iedere katteneigenaar voor zichzelf moet nemen en vooral met de risico's die daar bij horen moet kunnen leven.

Als je overweegt om je tuin af te zetten dan kan je hierover in de zoekfunctie veel ideeen opdoen.
Warme groet, Mariska

Nora, Teun & Tilly
Karel 2000-2017 & Yoki 2000-2018

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9248
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Wanneer kan Spike alleen naar buiten?

Bericht door castratenkoor »

Ook ik laat mijn katten niet los buiten lopen. Ik heb een buitenren voor ze van 10 meter - daar kunnen ze zelf in en uit via een kattenluik.

Zeker een kat die zwervend gevonden is zou ik afraden los te laten. Veel te veel kans dat hij weer gaat zwerven en dat je hem nooit meer terug ziet. En alle gevaren zijn denk ik wel bekend - verkeer, vergif, kattenhaters, bontverzamelaars, verdrinken, opgesloten enz. enz.

Ook niet te vergeten de overlast die je anderen bezorgt - katten poepen altijd in andermans tuin, niet in die van jou. Tenzij je je tuin catproof af zet. En ze kunnen ook enorm iemands hobby verpesten. Ik heb mijn buitenvollière op moeten geven omdat er elke nacht katten bij zaten. Mijn katten poepen netjes op mijn eigen kattenbakken, maar ik moet wel elke ochtend in de voortuin andermans drollen opruimen.........
Dinie+8-koppig koor+gerbil Sam
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBob**Mik*
Teun 10 Rik+Bolle+Maks 9 Luuk 6 Teske 5 Douwe 5 Clarie 4

Mosi
Huiskat
Huiskat
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 mei 2018 09:46

Re: Wanneer kan Spike alleen naar buiten?

Bericht door Mosi »

Mijn katten kunnen ook 24/7 in de ren, ik zou ze ook niet los buiten durven laten lopen. (Deels door alle gevaren buiten en deels doordat een aantal schuw en/of slecht gesocialiseerd zijn)

Plaats reactie