(Kleine) kittens hoeveelheid natvoer / droogvoer

Dagelijkse hoeveelheid, merken kattenvoer, versvoedingen, dieetvoer, etc.
Plaats reactie
Zeeuw2019
Kitten
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 mei 2019 14:57

(Kleine) kittens hoeveelheid natvoer / droogvoer

Bericht door Zeeuw2019 »

Hoi allen,

Wij hebben sinds zaterdag twee kittens in huis. De twee kittens zijn klein. Ze zouden afgelopen zaterdag 9 weken zijn, de een woog 520 en de ander 660 (de rode, Bo). We geven ze Royal Canin kitten brokken. We weten niet wat ze hiervoor kregen. Brokjes waren eerst nogal hard voor ze, zagen we. We maken het zacht met water en ze vinden het heerlijk. Ze eten allebei heel goed en drinken veel water. Nu ik lees dat er betere merken zijn had ik dit graag voor ze willen bestellen ipv RC maarja, ik nu eenmaal een grote zak hiervan

De brokjes staan nonstop voor ze klaar. Ze eten er lekker van, gaan spelen, slapen en eten er opnieuw van etc. Dit doen we op deze manier, omdat we allebei werken (we overlappen in tijden, ik werk regelmatig en hij in de ploegen). Of is het verstandiger om twee /drie/vier keer per dag een portie te geven ipv non stop te laten staan?

We hebben nog geen natvoer gegeven. We dachten eerst maar eens wennen aan de brokken. Ze kregen ook ontwormpasta dus ze hadden al aardig wat nieuwe dingen. Ontlasting ziet er goed uit, soms wat zacht maar geen diarree. Vandaag aten we pangiusfilet. Ik heb iedere kitten 2 stukjes rauwe vis gegeven van 1cm groot ongeveer. Dit vonden ze vreemd maar lekker. Kan dit ook met bijvoorbeeld kip? Ik lees veel tips op het forum over verschillende merken natvoer. Ik denk dat ik van Renske of Almo Nature wil gaan bestellen. Of hebben jullie nog andere tips voor bestellen bij petsplace? Kan ik dat nu al geven nu ze nog zo klein zijn of beter nog even wachten?

Daarnaast is Bo echt wel een stukje groter dan Grijsje, hoewel Grijsje ook gewoon lekker eet. Moet ik hier nog rekening mee houden? Ik zou niet zo goed weten hoe. Ik ben bang dat Grijsje te klein blijft ook al eet hij goed of Bo te dik wordt omdat hij flink is. Maarja ze moeten denk ik gewoon allebei goed groeien en dat is voorlopig alles?

Alvast bedankt!

Zeeuw2019
Kitten
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 mei 2019 14:57

Re: (Kleine) kittens hoeveelheid natvoer / droogvoer

Bericht door Zeeuw2019 »

Oh wat ik nog vergeet: hoe vaak is natvoer aan te raden naast brokken? Ik was van plan om brokken als basis te houden en dacht zelf om ongeveer 3 keer per week natvoer te geven als lekkernij of is dat een gekke gedachten?

Gebruikersavatar
Kikimax
Poema
Poema
Berichten: 285
Lid geworden op: 23 okt 2018 22:08

Re: (Kleine) kittens hoeveelheid natvoer / droogvoer

Bericht door Kikimax »

Ik ben niet de specialist hier, maar heb wel veel opgestoken. Kittens mogen onbeperkt brokjes tot ong 6 maanden. Jij zegt dat je natvoer als extra wil aanbieden, maar voor de katjes is natvoer juist aan te bevelen als hoofdvoer en dan van de vooral kwalitatief betere merken. Als je hier op het forum kijkt zie je welke merken dat zijn. Nog een stapje beter zou rauw zijn, he hebt rollen in de diepvries die precies de goede samenstelling hebben. Kvv heet deze soort voeding.
Ik heb zelf 5 katten, 2 ervan eten rauw, de anderen waren al verwend door de sausjes etc van ander voer. De anderen krijgen hoogwaardig natvoer. Dit geeft ik smorgens en einde vd middag en voor de nacht geef ik kwaliteit harde brokken, in mijn geval purizon (zijn ze dol op). Je zal je eigen weg daarin moeten vinden, maar qua volgorde van het beste voor de kat is het dus 1. Rauw voer, 2.gevriesdroogd voer, 3 natvoer en 4 harde brokken. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

En rc is geen slecht voer hoor, en doordat je water toevoegd krijgen ze ook lekker vocht binnen
Groeten Liane, pootje van Puck, Max, Kiki, Kaatje en Pommetje. En Tom*, Fritsie* en Sam*

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9311
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: (Kleine) kittens hoeveelheid natvoer / droogvoer

Bericht door castratenkoor »

In plaats van 3 x per week zou ik natvoer 2 x daags doen. Zo krijgen ze in ieder geval voldoende vocht binnen. Zelf meng ik er ook nog water doorheen, lekker soepje voor hun vochtbalans.

Zelf geef ik daarnaast 2 x per week rauw vlees, geen KVV maar van een goede slager. Ik laat dat fijn snijden en vries het in in dagporties.

Brokken heb ik 24/7 staan, met zo'n grote groep is afgepaste porties geven niet te doen, dat zou heel slecht voor de sfeer zijn. Maar door tweemaal daags natvoer te geven eten ze in verhouding minder brokken.
Dinie+7-koppig koor+gerbil Sam
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouwe**Mik*
Teun 11 Rik+Bolle+Maks 10 Luuk 6 Teske 6 Clarie 4

Gebruikersavatar
maliejane
Huiskat
Huiskat
Berichten: 97
Lid geworden op: 03 jul 2018 16:11

Re: (Kleine) kittens hoeveelheid natvoer / droogvoer

Bericht door maliejane »

Ik heb zelf onbeperkt brok aangeboden tot de castratie en daarna afgewogen dagporties. Ze krijgen bij mij nu s'ochtends KVV of natvoer (van bijv. animonda of taste of the wild) aangelengd met wat extra water, rond 18h brokjes (nutrivet) en rond 23h nog wat brok. Mijn katten worden eind deze maand 1 en 2. Bij mij werkt dit prima. Met het natvoer krijgen ze lekker veel vocht binnen en door het afgewogen brok blijven ze goed op gewicht. Op onbeperkt brok werden ze na de castratie snel te zwaar.

Gewoon goed kijken naar de katjes. Zolang ze een glanzende vacht, goede ontlasting en gezond gewicht hebben is het goed
Personeel van mijn twee meisjes Dusty (22/5/2017) en Vixey (18/5/2018) :grin:

Plaats reactie