Er zijn 34 resultaten gevonden

door Lodewijk
02 mei 2018 10:57
Forum: Gedrag en opvoeding
Onderwerp: Herplaatser bij huidige kat, wel of niet doen?
Reacties: 2
Weergaves: 297

Herplaatser bij huidige kat, wel of niet doen?

Hoi allemaal, ik denk erover om een herplaatser bij mijn kat te plaatsen, maar ik zou graag wat advies willen. Met name wil ik weten of ik mijn huidige kat daar nou een plezier mee doe of niet. Afgelopen september heb ik een inmiddels 7-jarige gecastreerde Brits Langhaar uit het asiel geadopteerd. H...
door Lodewijk
27 jan 2018 18:46
Forum: Dierenartsen, kosten en verzekeringen
Onderwerp: Goede internist gezocht: Nederland, België of Duitsland
Reacties: 2
Weergaves: 1040

Goede internist gezocht: Nederland, België of Duitsland

Hallo allemaal, Mijn kat heeft al maanden klachten die lijken op een voedselintolerantie of zelfs allergie. Nadat hij eindelijk een goed dieet had gevonden, ging het goed met hem, totdat me opviel dat hij steeds minder at. Hij heeft een echo gekregen en een bloedonderzoek. De echo zag er goed uit, a...
door Lodewijk
14 dec 2016 17:06
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie DA?
Reacties: 30
Weergaves: 5984

Re: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie

P.S. Met welke eetlustopwekkers hebben jullie goede ervaringen? En is het handig om overal verschillende soorten brokjes te hebben staan of om maar een per keer aan te bieden?
door Lodewijk
14 dec 2016 16:00
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie DA?
Reacties: 30
Weergaves: 5984

Re: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie

Hoi allemaal, weet wat nieuws: gisteravond ben ik met Lodewijk naar de dierenarts gegaan omdat ik het idee had dat hij moeite heeft met plassen. Hij heeft al jaren last van blaasgruis en at voor het nierfalen alleen maar Urinary voer van Royal Canin. Sinds hij nierfalen heeft, eet hij dat niet meer....
door Lodewijk
07 dec 2016 20:52
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.
Reacties: 185
Weergaves: 65004

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Ureum en crea zijn nog te hoog, maar hij reageert in ieder geval goed op de spoelingen. Lekker mee doorgaan tot hij op een niveau is dat je het met medicijnen op een acceptabel niveau kunt houden. Volgens de DA kon hij niet langer dan 3 dagen gespoeld worden. Daarna zou het niets meer uit maken voo...
door Lodewijk
07 dec 2016 15:13
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.
Reacties: 185
Weergaves: 65004

Re: Nierfaalkatten: info bloedonderzoek/medicatie e.d.

Ik heb eindelijk de bloedwaarden binnen van Lodewijk. Wat denken jullie hiervan? 24-11: na drie dagen dialyseren Ureum 18.1 mmol/l --> 4.9 - 11.9 Glucose 5.3 mmol/l --> 3.4- 5.7 Alkalisch fosfatase U/l < 50.0 --> <123 Totaal eiwit 74.0 g/l --> 52-77 g/l GPT/ALT 13.0 U/l - < 105 creatinine 452.0 umol...
door Lodewijk
07 dec 2016 15:11
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie DA?
Reacties: 30
Weergaves: 5984

Re: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie

Ik bedoel trouwens Pronefra. Dat vindt hij echt heel vies. Ik vraag me af of dat gaat lukken. Hij eet sowieso al nauwelijks en natvoer bijna helemaal niet. Ik heb een keer een druppeltje op mijn vinger gedaan en voor hem gehouden en hij begon toen hij het rook meteen te kokhalzen en rende weg. Wat d...
door Lodewijk
07 dec 2016 13:20
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie DA?
Reacties: 30
Weergaves: 5984

Re: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie

Weet iemand trouwens hoe ik hem het beste kan wassen? De medicatie komt vaker in z'n vacht omdat hij het niet helemaal afslikt of plotseling zijn hoofd wendt als ik het in z'n mond wil doen. Nu wil hij zijn vacht niet meer wassen omdat de medicatie erin zit. Ik heb het geprobeerd met een nat washand...
door Lodewijk
07 dec 2016 13:16
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie DA?
Reacties: 30
Weergaves: 5984

Re: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie

Ik heb eindelijk de uitslag van zijn bloedonderzoek! 24-11: na drie dagen dialyseren Ureum 18.1 mmol/l --> 4.9 - 11.9 Glucose 5.3 mmol/l --> 3.4- 5.7 Alkalisch fosfatase U/l < 50.0 --> <123 Totaal eiwit 74.0 g/l --> 52-77 g/l GPT/ALT 13.0 U/l - < 105 creatinine 452.0 umol/l - 80-164 21-11: eerste co...
door Lodewijk
30 nov 2016 10:57
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie DA?
Reacties: 30
Weergaves: 5984

Re: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie

Nou, ik heb net met de DA gebeld en een hoop vragen gesteld. Daarnaast ook verteld dat ik zelf op onderzoek ben uitgegaan en wat ik van jullie heb gehoord. Ik merkte dat ze daar niet zo blij mee was, met name denk ik omdat haar misschien het gevoel gaf dat ik haar mening niet vertrouw. Ze gaat in ie...
door Lodewijk
30 nov 2016 00:05
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie DA?
Reacties: 30
Weergaves: 5984

Re: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie

Maar het is dus inderdaad Fortekor (of alternatief Semintra) en Pronefra (of alternatief Ipakitine). En niet Pronefra als alternatief voor Fortekor/Semintra. Eet Lodewijk overigens helemaal geen natvoer? (want dat is ook weer extra vocht dat goed is plus dat medicijnen daar ook lekker doorheen kunn...
door Lodewijk
29 nov 2016 23:48
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie DA?
Reacties: 30
Weergaves: 5984

Re: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie

Yikes. Foutje met het label. Ik hoop dat ze daarvoor diep door het stof gekropen is. Verder... Pronefra. Ik geloof dat de ervaringen daarmee hier niet zo heel goed zijn. Problemen van misselijkheid tot het verliezen van de eetlust. Ik zou er toch op aandringen om Semintra of Fortekor te krijgen. Ve...
door Lodewijk
29 nov 2016 23:45
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie DA?
Reacties: 30
Weergaves: 5984

Re: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie

Hier is Lodewijk na 2 dagen spoelen. Hij ziet er inmiddels weer wat slechter uit helaas, maakt zijn vacht niet zo goed schoon. Ik was hem nu met een washandje, daar gaat hij helemaal van spinnen. Ik heb trouwens overal glazen water staan (hij drinkt het liefst uit een glas) + een drinkfontein. Ik zi...
door Lodewijk
29 nov 2016 23:33
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie DA?
Reacties: 30
Weergaves: 5984

Re: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie

Het gevoel dat de DA niet meedenkt (voelt) of veel aanreikt is wel enigszins te begrijpen. Zij krijgt natuurlijk dagelijks met dit soort gevallen te maken (dus routine voor haar) en voor jou is het toch je eigen meest dierbare vriendje. Wat ze allemaal gedaan heeft is verder wel goed. Direct spoele...
door Lodewijk
29 nov 2016 23:28
Forum: Nieren en urinewegen
Onderwerp: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie DA?
Reacties: 30
Weergaves: 5984

Re: Kat net gediagnosticeerd: welke onderzoeken + informatie

Ik ben gealarmeerd door de opmerking dat Lodewijk 2 x dag de medicatie moet krijgen - toch niet de Mirtazipine ?! Hey ErikPhilippus, bedankt voor je reactie! Ik heb morgenvroeg een balafspraak dus dan zal ik alles meteen aankaarten. Nee, het is niet de mirtazipine! Zaterdagnacht kreeg ik het mee me...