Een super bang katje

Voor vragen die betrekking hebben op één of meerdere katten nadat deze pas in huis is/zijn. Plaats GEEN oproepjes!
Plaats reactie
benjibarbosa
Kitten
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 jan 2021 11:20

Een super bang katje

Bericht door benjibarbosa »

Hi!

We hebben onlangs twee kittens aangeschaft.

Een van hen (kater) wat een held, wilt geaaid worden, mogen we oppakken. Zelfs het aanraken van de oortjes, neusje , mondje , pootjes , staart etc gaat allemaal goed. Ook op de momenten dat wij dit nodig vinden. De andere ( poes ) is compleet het tegenovergestelde! Wanneer het haar uitkomt , vaak wanneer ze moe is, mogen we alles doen. Ook de pootjes aanraken, oortjes, neusje, mondje etc. Maar , dit mag echt alleen wanneer het háár uit komt. Uiteraard dwingen wij niet af, maar we maken ons wel een beetje zorgen. Ze doet namelijk alsof wij elke keer onbekende mensen zijn. We hebben ze nu ongeveer 3 weken , dus misschien gaat het nog wel komen.. Oja, en oppakken is een ramp , dan springt ze alle kanten op en zet ze haar klauwen al behoorlijk uit.

Hebben jullie hier advies voor? Het valt me namelijk op dat ze ontzettend (wellicht té veel) naar het katertje trekt. Zodra ze het katertje niet ziet , begint ze ook gestressed te miauwen en te zoeken. Maar als wij het katertje aaien , gaat ze letterlijk met haar gat op zijn hoofd zitten om alle aandacht op te eisen :eshifty:
Is het misschien verstandig om langzaam hen een beetje op bepaalde momenten te scheiden? Zodat de poes ook wat zelfverzekerde kan worden en wat onafhankelijker? Of is dit juist een SUPER slecht idee en moet ze juist continue kunnen terugvallen op de kater?
Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 6404
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Een super bang katje

Bericht door Rik »

Je zou verwachten dat kittens die tot 14 weken in het nest gebleven zijn, dat die toch redelijk gesocialiseerd zouden zijn naar mensen toe.

Op zich is het wel katten-eigen dat ze alleen opgepakt willen worden wanneer het hun uitkomt. Bono had dat ook maar daarvan weet ik nu in welk standje hij wel alles altijd toelaat. Dus dat kan ook nog bijtrekken. Maar het blijven katten.

Het afhankelijk zijn van haar broertje... ik denk dat je dat gewoon nog even aan moet kijken. Hier trok Yuna zich de eerste week ook heel erg terug maar kwam onder de bank uit omdat Bono juist net naast de bank lag. Zij ging daar dan bijliggen. Dus wellicht dat ze gewoon wat langer moet wennen aan de nieuwe situatie.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)
Gebruikersavatar
Ani
Huiskat
Huiskat
Berichten: 80
Lid geworden op: 28 dec 2020 13:42

Re: Een super bang katje

Bericht door Ani »

Hoe gaat het met spelen, hoe reageert ze als je met haar speelt? Vind ze dat wel leuk? Veel tegen haar praten en vaste gewoontes en rituelen vinden katten ook prettig. Het kan jullie ook helpen te focussen op de leuke en positieve momenten met haar. Daarvan genieten maakt jullie ook meer ontspannen naar haar toe in de omgang. Prijs haar bij gewenst gedrag. En als ze in de buurt is probeer haar op vaste momenten aan je hand te laten ruiken. Kittens en ook junioren maken een ontwikkelingsproces door, dus het gedrag zou echt nog wel kunnen bijtrekken/veranderen.
grtz van Ani en snuitje van Winston 6-‘20 & Khári 2-‘21
Plaats reactie