Bloedende en ontstoken pootjes

Voor vachtproblemen zoals kaalheid, schilfering, etc. en huidaandoeningen zoals allergische reacties, al dan niet samenhangend met ziektes, voeding of medicijnen.
Gesloten
Gast

Bloedende en ontstoken pootjes

Bericht door Gast »

Onze kater heeft zeer grote problemen met zijn pootjes. Het begon allemaal met zijn linkerachterpootje. Een teentje werd dikker en ging ook bloeden. Al heel gauw gingen de andere teentjes meedoen. HEt ziet er niet uit. De nagel is zwart geworden, het kussentje zie je niet meer, het is net of je alleen maar vlees ziet en af en toe bloed het behoorlijk. Al vier keer bij de deiernarts geweest. In eerste instantie werd er aan schimmel gedacht, maar nu denkten ze dat het misschien te maken heeft met zijn immuunstelsel. Hij krijgt nu pillen tegen ontsteking. De kater is er lusteloos, kan nauwelijks lopen, valt soms om. Ook is het net of zijn zicht slecht is geworden. Vanmorgen liep hij naar zijn etensbak en stapte erin, daarna ging hij gelukig wel eten.
We kijken nu even hoe de medicijnen aanslaan. Zijn er nog meer die dit hebben meegemaakt en hoe is het verder gegaan. Bij de dierenarts staan ze toch wel en beetje voor een raadsel
Emma Boom
Tijger
Tijger
Berichten: 1385
Lid geworden op: 02 feb 2003 17:45

Bericht door Emma Boom »

Hoi Andemo, welkom hier! Wat een nare toestand is dat met je kat.
Ik vraag me een aantal dingen af:
heeft de kat koorts?
Zo nee, waarom denken ze dan aan een immuunsysteemprobleem?
Hoe voelt de voet aan? Warm, koud?
Is er bloedonderzoek gedaan?
Is hij op diabetes gecontroleerd?
Heeft hij pijn?
Is hij zo wankel sinds de medicatie, of daarvoor ook al?
Welke medicatie krijgt hij?

Het kan zijn dat niet zijn zicht verslechterd is, maar dat door het afsterven (althans zo klinkt het) van zijn voetzool zijn evenwicht wat verstoord is, waardoor hij zich niet goed meer kan oriënteren en daardoor gaat slingeren.

Ik ben erg benieuwd of bovenstaande dingen nagekeken zijn. Intussen wens ik jou en de kat heel veel sterkte toe!
Gast

Bericht door Gast »

Het begon met bloed uit een teentje van zijn achterste poot. De dierenarts dacht toen aan nagelbedontsteking, nee, geen koorts. Hij komt trouwens ook nooit buiten.
In die week verslechterde het alleen maar, einde van de week terug, nu werd er gedacht aan een schimmelinfectie. Nieuwe medicijnen mee. Na deze medicijnen ging het gelijk slechter. Hij at en drinkte erg slecht. Drie dagen erna na een andere dierenarts gegaan. Ook deze kon geen goede verklaring geven, hoewel hij niet aan een schimmel dacht. Hij gag een injectie tegen ontsteking en pijn en wat pillen tegen ontsteking. Die avond ging het een stuk beter, hij ging weer door de kamer wandelen, keek levendig en dronk weer. We dachten dat het kwam omdat de pijn verlicht werd. Twee dagen erna ging zijn ppotje en de andere wer bloeden. Werd ook drie keer zo dik. Zaterdagochtend viel hij omver toen hij wou opstaan, was echt heel zielig. Gelijk naar de dierenarts. Ze hadden al veel nagekeken, maar weten nog steeds niet wat het is. Ze vermoeden dus nu dat het zijn immuunstelsel is. We hebben nu gevraagd of ze een kweekje wilen opsturen naar Utrecht, hopelijk geeft dat meer duidelijkheid.
Het is dus niet zijn voetzool, maar een teentje. Het teentje zelf is drie keer zo dik, er spuit soms spontaan bloed uit en de hijd ziet er als een open wond uit, niet echt fijn. Op dit moment wordt het niet erger. Nee, zijn bloed is niet onderzocht, diabetes is mij onbekend. En hij is zo wankel sinds de medicatie, maar het kan ook zijn dat zijn voetzolen intussen zo'n pijn doen, dat hij er niet meer op kan steunen. Vanmiddag heeft hij weer een klein stukje gelpen, daarna gaat hij gelijk weer uitgeteld liggen. Erg triest.
Gebruikersavatar
pini
Lynx
Lynx
Berichten: 115
Lid geworden op: 01 sep 2003 17:07
Locatie: zeeland

Bericht door pini »

Ik heb hier nog eens over lopen prakiedenken. Een vriendin van mij had ook zoiets met haar hond. Die had ook open pootjes. Die is in Utrecht geweest en daar hebben ze de boel onderzocht. Het bleek dat hij niet tegen de conserveringsmiddelen in het voer kon. Het was een alergische reactie. Misschien heb je er wat aan en kun je het aan de dierenarts voorleggen?
Groetjes Gerda
Gebruikersavatar
eniram
Kitten
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 jan 2004 19:53
Locatie: rotterdam

pootjes

Bericht door eniram »

helaas houdt voor ons het pootjes verhaal op,vanmorgen om elf uur sliep hij in.Hij kon niet meer en wij ook niet.Kan me een leven zonder hem nog niet voorstellen,nu al zie ik hem nog en hoor ik hem knorren.
iedereen bedankt voor het meeleven,ook namens smokey.
Gast

Bericht door Gast »

Bedankt voor alle lieve reacties, we gaan nu rust nemen om het allemaaal te verwerken, maar nog even een paar antwoorden.
De DA dacht nu aan leucose of fiv, ook al hadden we daar in het beginstadium aan gedacht en onderzoeken in gedaan, smokey had het niet meer kunnen redden. De DA zei ook nog dat je daar niet zo gauw aan dacht als je zo'n grote kater binnen ziet komen met alleen maar een ontsteking aan 1 pootje. Na een pijnstillende en ontstekingsremmende injectie klaarde smokey op, waardoor je ging denken, we zitten op de goede weg. Helaas, na een paar dagen een enorme terugval, waaruit hij ook weer kwam. Drie dagen voor het einde ging hij ineens heel heftig eten en drinken en liep weer achter Eniram aan naar de keuken. Twee dagen hierna verloor hij zijn nageltje en ontzettend veel bloed en raakte in een shock. Hier is hij niet meer uitgekomen, Vanaf deze avond stond hij niet meer op en at en dronk niet meer. De volgende ochtend heeft d DA een einde gemaakt aan zijn lijdensweg. De DA heeft dit ook nog nooit eerder meegemaakt of van gehoord. Ook contact met de specialisten in Utrecht leverden een negatief advies op.
Het komt erop neer dat dit in zijn genen zat of dat hij een virus had die nu is ontwaakt.
We zullen het nooit weten, maar na een zware strijd heeft smokey nu rust.
Nogmaals bedankt voor de reacties, wij zullen Smokey nooit vergeten
Gesloten