jack2406 schreef: 15 sep 2020 10:33
miauwen voor de slaapkamerdeur... en bovendien ligt hij iedere nacht zielig boven aan de trap te slapen en hij komt 's nachts ook helemaal niet in de woonkamer
Die wil gewoon lekker bij jullie op de slaapkamer
(Hier slapen ze ook allebei op mijn slaapkamer)
jack2406 schreef: 15 sep 2020 10:33
... maar een kat hoort naar mijn mening niet 8 uur achter elkaar inactief te zijn.
Jawel hoor. Zelfs 12 tot 15 uur !! En bij oudere katten zelfs nog langer.
https://www.perfect-fit.nl/hoeveel-slaa ... tten-nodig
https://www.kattenadvies.com/hoeveel-sl ... -kat-nodig
Maar als een kitten wel wakker is hoort ie wel actief (en ondeugend) te zijn.
Maar vandaar dat een kat best op de slaapkamer kan slapen. Op een gegeven moment valt de routine die jullie allemaal hebben een beetje samen en slaapt de kat samen de hele nacht door. Dit kun je ook bevorderen door de eet en speelmomenten.
jack2406 schreef: 15 sep 2020 10:33
Omdat wij 1 à 2 dagen per week er allebei niet zijn tussen 9 en 5 vinden we dat onze kater een speelmaatje nodig heeft. Inmiddels zijn we al bij iemand wezen kijken en hebben we een prachtige Bengaalse poes uitgezocht, de aanbetaling is al gedaan
Fijn. Want een kitten heeft inderdaad echt een maatje nodig.
jack2406 schreef: 15 sep 2020 10:33
Ik heb in het verleden wel kittens bij katten geplaatst, maar geen kitten bij kitten. Volwassen katten reageerden altijd geschrokken en bang, gingen dagenlang boven of buiten zitten en moesten in het begin niks van de nieuwe kitten weten.
Sowieso moet je bij introductie ook katten nooit de mogelijkheid geven om naar buiten te gaan. Dat vermoeilijkt en verlengt de introductie alleen maar (als het dan al lukt).
Kitten bij kitten is ook vele malen makkelijker dan kat bij kat of kitten bij kat.
Het hangt verder ook een beetje af van hoe goed ze gesocialiseerd zijn. Hoe zelfverzekerd ze zijn. Een beetje blazen, rug opzetten e.d. is niet erg. Dat loopt ook al heel snel over in spel (waar ze ook de rug opzetten). Maar als er een minder gesocialiseerd is en angst vertoond en wegrent/duikt, dan kan het wat moeilijker zijn. Dan kan de andere gaan 'jagen' en heeft de onzekere stress. Ik zou ze dus wel gewoon direct bij elkaar zetten maar wel onder begeleiding en beheerst. Als je dan in de gaten hebt dat ze gewoon allebei wel lekker nieuwsgierig zijn en de signalen (zoals blazen) van de ander ook respecteren, dan kunnen ze gewoon volop bij elkaar. Zie je angst en onderdrukking (wat niet zo vaak voorkomt bij gesocialiseerde raskittens) dan moet je een wat meer traditionele introductie gaan volgen.
PS. Als ze eenmaal aan elkaar gewend zijn kan het wel zijn dat er jachtspel ontstaat. Dat lijkt dan heel erg op vechten, maar is het niet.