Vraagje - Pancreatitis

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Plaats reactie
Kattie79
Kitten
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 jun 2015 21:20

Vraagje - Pancreatitis

Bericht door Kattie79 »

Hallo!

Mijn kat is gestopt met zelf te eten begin mei. Ik vond hem wel opvallend veel om eten vragen net voordat hij gestopt was met eten, maar hij was een aantal maanden op dieet op nadrukkelijk aanraden van de dierenarts (het was wel een beetje een dikkie :-)). Nog niet zo gek lang voordat hij stopte met eten zijn zijn porties iets kleiner geworden om dat hij te langzaam afviel. Geen idee of dat er wat mee te maken heeft. De dierenarts zegt van niet.

Intussen is mijn kat een aantal dagen opgenomen begin mei, hij heeft nu 2 x uitgebreid bloedonderzoek ondergaan, heeft bij een specialist een echo gehad die vond dat hij een opvallend verdikte alvleesklier had. Er zijn toen geen bacteriën gevonden die de boosdoener hadden kunnen zijn. Dit 'grapje' had mij al meer dan € 1.000, gekost, inclusief een lading medicatie. Ik sta echt verbaast hoe duur het allemaal kan zijn. Omdat mijn dierenarts uitbehandeld was, werd ik doorverwezen naar een internist. Met wat hoop op nader onderzoek verliep dit bezoek nogal teleurstellend, een opsomming met woorden wat er uit voorgaand onderzoek was gekomen - Pancreatitis/ Alvleesklierontsteking - en weer een tas vol medicatie. Weer € 180, - erbij (voor een samenvatting van mijn gevoel...). Mijn kat is helaas nogal agressief in een kliniek, dus bij dierenarts en internist, en daarom is hij ook verder niet onderzocht. Opnieuw een echo onder sedatie had volgens deze internist zelf geen zin, gezien er al vrij recent een echo was gedaan. Iets anders stelde ze niet voor. Dus voor mijn gevoel had ik er geen fluit aan. Als ik mensen vertel hoe veel geld ik nu al kwijt ben en om eerlijk te zeggen niet eens weet wat hij heeft, waarschijnlijk alvleesklierontsteking vanwege de hoge waarden uit bloedonderzoek + vreemde verdikking die op de echo te zien waren (volgens arts geen tumor). Ik weet nu niet wat ik het beste met hem kan doen. Medicatie trekt hij ook heel slecht en hij gaat niet vooruit. We zijn nu 1,5 maand verder...

Hebben jullie ook ervaring dat de kosten zo hoog kunnen oplopen in zo een korte tijd zonder echt verder te komen? Ik weet niet of ik heel erg moet oppassen met waar ik mijn geld aan uitgeef of dat ik gewoon niet gewend ben dat dit soort dingen zo veel kunnen gaan kosten. Heeft iemand ervaring dat dit probleem lang kan duren voordat er vooruitgang te zien is? Bij mij begint het idee al te spelen dat ik hem in moet laten slapen, want dit lijkt mij ook geen leven voor hem...

Bedankt alvast! alle hulp/advies is welkom!
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Vraagje - Pancreatitis

Bericht door Adriana »

welkom op het forum!
je zult intussen op het forum de zoekfunctie al wel ontdekt hebben en we hebben tal van topics en berichten over pancreatitis. zoekfunctie zit rechtsboven.
zelf 'even' doorheen lezen en je vind daar ongetwijfeld een aantal antwoorden op je vragen.
wat ik er van weet is dat het heel pijnlijk kan zijn en dat het een lastige kwaal is.
je zou forumleden die er zelf mee te maken hebben gehad ook een mailtje kunnen sturen.
waar in Nederland?
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Plaats reactie