Kat houden

Voor alle vragen wanneer je een kat of kitten (erbij) wil. Welke problemen kun je verwachten en waar moet je van tevoren allemaal rekening mee houden?
LET OP: Voor acceptatie problemen tussen een nieuweling en je andere kat(ten) kun je HIER terecht.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kattebeest
Tijger
Tijger
Berichten: 1070
Lid geworden op: 14 apr 2013 16:08
Locatie: Zuidoost Brabant

Re: Kat houden

Bericht door Kattebeest »

Nee, het gaat mij ook alleen om Brutus. Om een kat die dadelijk gedwongen wordt om alleen nog maar brokjes te eten omdat meneer geen zacht voer kan betalen en die, mocht hij ziek worden, het maar moet uitzoeken.
Hij krijgt straks niet alleen brokjes, de bedoeling is dat hij straks 1 zakje natvoer per dag krijgt. Net als Kasper.

En vraag me af of het zo is dat als Brutus ziek wordt, hij het uit moet zoeken. Drestar schreef:
als het zover is dan zien we wel weer.misschien pakt het dan wel heel anders uit dan jullie denken...
Moet ook toegeven dat ik wat verdrietig word als ik sommige reacties lees.
Ga zo google-en op budget dierenartsen, mocht het ooit nodig zijn.
Nancy

Kasper, album van een senior
Voor nieuwe foto's van Kasper (1999) zie het album van Sifra en Pluis
Scooby Doo
Poema
Poema
Berichten: 268
Lid geworden op: 08 jun 2014 10:57

Re: Kat houden

Bericht door Scooby Doo »

als het zover is dan zien we wel weer.misschien pakt het dan wel heel anders uit dan jullie denken...

dat bedoelde ik dus anders. dat er dan toch middelen zijn voor brutus. denkt je soms dat ik brutus helemaal aan zijn lot ga overlaten?


En Cerna, als je mij iets aan wil bieden waarom heb je mij dan geen prive bericht gestuurd? als je wat aangeboden hebt in het topic dan heb ik daar waarschijnlijk overheen gelezen. op een gegeven moment reageren er 10 tegelijk en ik heb al gemerkt dat alles wat ik schrijf hier ook niet altijd gelezen word. vandaar dat je wel eens wat verwarring krijg. maar ik mag jou niet zo omdat je zo negatief tegen over mij staat en het zelf allemaal zo goed en verheven boven een ander voor elkaar denkt te hebben dus niet omdat ik je goede bedoelingen afwijs ;-)

en ook al zou ik brutus wegdoen dan echt niet naar jou Cerna. er zijn wel veel meer andere adressen waar brutus naartoe zou kunnen..
Gebruikersavatar
Kattebeest
Tijger
Tijger
Berichten: 1070
Lid geworden op: 14 apr 2013 16:08
Locatie: Zuidoost Brabant

Re: Kat houden

Bericht door Kattebeest »

Drestar, heb het gelezen zoals jij bedoelde.
Heb me misschien verkeerd uitgedrukt en in dat geval sorry.
Nancy

Kasper, album van een senior
Voor nieuwe foto's van Kasper (1999) zie het album van Sifra en Pluis
Gebruikersavatar
Mickey_Mouse
Poema
Poema
Berichten: 260
Lid geworden op: 26 jan 2014 21:10

Re: Kat houden

Bericht door Mickey_Mouse »

ik denk niet dat er veel mensen zijn die een kat van 8 jaar zouden willen die je 3 zakjes vlees moet voeren voor 4,50 per 4 dagen. dat kost per maand nog veel meer als heel duur droogvoer..
Ik heb mijn kater een aantal weken gevoerd voor een ruime euro aan dieetvoer. Ja je leest het goed! Ik was meer kwijt.

Een kat kost geld. Wat als hij ziek wordt? Mijn kater is 2. Ik heb hem sinds januari. Ik heb hem al een aantal keer weg mogen brengen. 500Euro is er zeker al doorheen. Inmiddels lijkt hij gelukkig op te knappen maar het kan zo maar weer mis zijn.

Je veranderd te veel. Veranderingen leveren stress, stress is een ziekmaker. Ook bij katten.
Als je iets wil veranderen, zal je vol moeten houden en niet steeds weer wat aanpassen. Ik geloof dat ik het al eerder heb gezegd. Blijf bij je plan.

Fleur, mijn poes, was ook 2 zakken nat op een dag gewend, daarnaast onbeperkt brok. Allemaal leuk een aardig maar niet hoe het bij mij past. Volhouden werkt, en binnen no-time waren beiden gewend aan hoe ze hier eten krijgen. 3maal daag, harde brok en nu en dan zacht als tussendoor.
Eten samen, steevast. Anders vinden ze er geen bal aan. Eten ook amper uit de bakken, ik strooi het door de kamer, verstop het. Vinden ze leuker. En ik ook.

Volgens mij hebben forumleden aangeboden om zakjes voer te sturen zodat je smaken kan proberen. Het 1 vinden ze lekkerder dan het ander. Maar geen kat die zich laat verhongeren hoor. Zelf kimmetje* ging overstag na gedwongen voerverandering(blaasdieet). Na een paar dagen gaf ze op en at ze.
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Kat houden

Bericht door Adriana »

verder graag niet kissebissen en annet/cerna, moet ik je gaan uitleggen dat je verhaal over die auto echt off-topic is? dat helpt niet en is een gepasseerd station. zo ook de rest van je gehamer dat drestar eigenlijk niet bij machte is om goed voor brutus te zorgen..

we hebben drestar sinds zijn start op het forum al behoorlijk geinformeerd en van alternatieven voorzien.
voor diegenen die goed willen lezen: het gaat goed met brutus en ook thuis hebben ze hun draai gevonden. dat is winst.
het eten gaat steeds beter, hij zal gaan wennen aan het eten van brokjes en aan meer drinken. zijn bakjes worden dagelijks ververst. dat vergt allemaal een beetje tijd.
hij krijgt twee maal per week vis met slobbervocht. en een eitje en die lange tanden wennen ook wel..

als iemand brokjes heeft van rond euro 6,- van goeie kwaliteit, missch ook in een vlop zodat we weten waar brutus zijn smaak ligt..
gaat vandaag weg happy cat, almo holistic en sanabelle. die zitten rond 6,50 per 2 kg maar een grotere hoeveelheid (missch samen met vriendin) is vaak 30% goedkoper. deels via de dierenwinkel, deels via Zooplus..

we staan hier op het forum voor het welzijn van dieren en daar hoort ook handje helpen van het personeel bij. linksom of rechtsom. en nogmaals afzeiken, veroordelen, onrealistische, niet uitvoerbare adviezen helpen niet. bij niemand trouwens..!
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
Chiquita98
Tijger
Tijger
Berichten: 1877
Lid geworden op: 27 jul 2011 17:53
Locatie: prov. overijssel

Kat houden

Bericht door Chiquita98 »

Brutus heeft het nu goed. Verder ga ik me daar zeker geen zorgen over maken. Voerzakjes sturen begin ik niet aan. Laat Brutus en drestar het lekker bij 1 voer houden. Kan me voorstellen dat ie daar een beetje hondsdol van is geworden. En lekker nat vlees aanbieden. Hier krijgen ze ook weinig natvoer maar die zijn niet anders gewend.
Denk dat drestar voordat ie de kat in huis nam zich iets beter had moeten voorbereiden en inlezen. Maar goed hij is niet de enige hierin. De manier van jouw schrijven komt soms echt onaardig en ondankbaar over. En dan kan ik ook onaardig overkomen.
Enzo ziek? Had ik gemist maar ik lees veel topics niet meer. Omdat ik dit gezeik wat hier gebeurd zo zat was. Ben er toch weer ingestonken. Brutus en drestar ik hoop dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten! Zo positief geëindigd en dit topic is voor mij nu gesloten.
groetjes Thea, personeel van Gizmo, Misty, Balou, Bruno, Kyran en Kody(in herinnering Chiquita, Bonita en Caya)

Bekijk ons album hier
Gebruikersavatar
Kattebeest
Tijger
Tijger
Berichten: 1070
Lid geworden op: 14 apr 2013 16:08
Locatie: Zuidoost Brabant

Re: Kat houden

Bericht door Kattebeest »

Zoals beloofd gegoogled op budget dierenartsen. De zoektocht heeft - waar ik een beetje voor vreesde - bar weinig opgeleverd. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben een dierenarts voor minima maar daar moet je dan ook maar toevallig wonen. Voor de regio waar ik bijvoorbeeld woon, Zuidoost Brabant, niets gevonden.

Gebruik maken van de diensten van een da voor minima gaat gepaard met het overhandigen van de nodige documenten om te bewijzen dat je daar ook daadwerkelijk gebruik van mag maken.

1. Na wat denkwerk bedacht ik me dat er wellicht meer da's regelingen voor minima hanteren maar daar geen ruchtbaarheid aan geven. Even navragen bij je da mocht het nodig zijn.

2. Een aantal landelijke initiatieven zijn samenwerkingsverbanden tussen da, dierenbescherming en/of dierenambulance. Misschien op termijn een idee om de dierenbescherming of dierenambulance te bellen voor meer info en mogelijkheden in de regio waar jij woont.

3. Wild idee - maar niet geschoten is altijd mis - is om contact op te nemen met een ombudsteam in je gemeente. Hier in Geldrop is onlangs eentje gestart. Zo'n ombudsteam houdt zich vooral bezig met minima en de overheveling van zorgtaken naar de gemeenten en alle onduidelijkheid en vaak financiële ellende die daarmee gepaard gaat. Maar wie weet is er ergens een lid van een ombudsteam die zich in dierenwelzijn gespecialiseerd heeft en meer weet. Er zijn namelijk ook leden van ombudsteams met specialisatie milieuproblematiek (in relatie tot de buurt en overlast).

Ik blijf even doorwroeten, wie weet komt er nog iets goeds uit :smile: . Binnen een maand moet ik weer naar mijn eigen da en zal die eens 'uithoren'.
Nancy

Kasper, album van een senior
Voor nieuwe foto's van Kasper (1999) zie het album van Sifra en Pluis
Scooby Doo
Poema
Poema
Berichten: 268
Lid geworden op: 08 jun 2014 10:57

Re: Kat houden

Bericht door Scooby Doo »

Bedankt dat je dit uitzoekt. maar ik woon helemaal beneden in de provincie zeeland.

vandaag de brokken van Adriana binnen gehad. Adriana nogmaals bedankt hiervoor ;-)

brutus had vanochtend om 10 uur een zakje felix gehad en ik was om 1800uur thuis van dagje weggeweest toen de evenloppe in de bus lag. dus meteen uitpakken en heb hem alle brokken even 1 voor 1 voorgeschoteld maar meneer moest ze helaas geen van allen hebben.terwijl hij wel honger had. er zat ook een kauwstaafje vitakraft bij en dat vond hij dus wel super lekker. ik heb het ontwormingstabletje in een stukje gedaan en hap slik weg was het. in 1 keer.. nu ligt hij buiten .waarschijnlijk te wachten op zijn felix zakje vanavond .dus hopelijk eet hij tussentijds toch nog een paar brokjes,er ligt nu almo voor hem in het bakje met een heel klein beetje purina gemengt.ik ben benieuwd of de honger het zal winnen van zijn kieskeurigheid..
Gebruikersavatar
ayla
Tijger
Tijger
Berichten: 1115
Lid geworden op: 11 nov 2009 11:45
Locatie: Leusden

Re: Kat houden

Bericht door ayla »

De aanhouder wint is mijn ervaring. Brokken laten staan en hij gaat hopelijk echt wel eten. Die van mij eten met dit weer een stuk slechter en blieven minder eten. Ze eten met minder trek terwijl ik weet dat ze dol zijn op het voer wat de krijgen. De warmte speelt helaas nu ook mee.
Groetjes van Marjoleine,
kopjes van Felix,
en een zoen van Garfield!
Gebruikersavatar
Kattebeest
Tijger
Tijger
Berichten: 1070
Lid geworden op: 14 apr 2013 16:08
Locatie: Zuidoost Brabant

Re: Kat houden

Bericht door Kattebeest »

Graag gedaan ;-)
Wat betreft brokjes sluit ik me aan bij Marjoleine.

Voor jouw regio alleen een facebook melding van de plaatselijke dierenambulance gevonden over het initiatief in Utrecht meen ik. Ben niet actief op facebook dus niet verder kunnen lezen of spitten.
Wel opvallend dat ze er melding van maken, je zou denken dat er binnen jouw regio ook vraag naar is.
Nancy

Kasper, album van een senior
Voor nieuwe foto's van Kasper (1999) zie het album van Sifra en Pluis
Scooby Doo
Poema
Poema
Berichten: 268
Lid geworden op: 08 jun 2014 10:57

Re: Kat houden

Bericht door Scooby Doo »

De aanhouder wint normaal wel inderdaad.. maar ik had toch nog een koolvisje voor hem gekookt en er lagen nog wat brokjes ook in het bakje. deze waren zacht geworden door het nat. en nu heeft hij de koolvis op en al die vochtige geworden zachte brokjes die er ook in het bakje zaten precies mooi laten liggen. geen eentje heeft hij er per ongeluk bij opgegeten de sorteerder. t'is toch wel raak geloof ik..zou hij de smaak van brokken gewoon niet lekker vinden ofzo?
Gebruikersavatar
ayla
Tijger
Tijger
Berichten: 1115
Lid geworden op: 11 nov 2009 11:45
Locatie: Leusden

Re: Kat houden

Bericht door ayla »

Vochtige brokjes vinden ze vaak zeer smerig is mijn ervaring...
Ik zou de koolvis in een ander bakje doen volgende x.
Brokjes even niet nat maken.
Groetjes van Marjoleine,
kopjes van Felix,
en een zoen van Garfield!
Gebruikersavatar
Kattebeest
Tijger
Tijger
Berichten: 1070
Lid geworden op: 14 apr 2013 16:08
Locatie: Zuidoost Brabant

Re: Kat houden

Bericht door Kattebeest »

Lieve Brutus is slim.
Hij eet de koolvis, vindt ie lekker en buikje is vol :smile: . Brokjes laat hij daarom staan.

Kom even terug op het eerste berichtje van Marjoleine/@Ayla.
Ook hier minder eetlust. Kasper krijgt op een dag ongelimiteerd (nierdieet)brokken en een zakje (nierdieet)natvoer per dag. De laatste 10 dagen eet hij bijna geen brokken terwijl hij die wel erg lekker vindt. Natvoer gaat wel dagelijks op.

Fris en knapperig bakje brokjes blijvend voor hem neerzetten en kijken wat er gebeurt als het weer (hopelijk) wat koeler wordt. Hij kan het wel, heeft toch 1x een bakje purina leeggegeten?
Nancy

Kasper, album van een senior
Voor nieuwe foto's van Kasper (1999) zie het album van Sifra en Pluis
Gebruikersavatar
ayla
Tijger
Tijger
Berichten: 1115
Lid geworden op: 11 nov 2009 11:45
Locatie: Leusden

Re: Kat houden

Bericht door ayla »

Hier hetzelfde Nancy/kattebeest :) helft brok blijft liggen, normaal niet. Natvoer wordt gegeten, maar minder snel dan normaal.

En Brutus heeft gelijk, lekker vis eten en niet de brokjes ;)
Groetjes van Marjoleine,
kopjes van Felix,
en een zoen van Garfield!
Scooby Doo
Poema
Poema
Berichten: 268
Lid geworden op: 08 jun 2014 10:57

Re: Kat houden

Bericht door Scooby Doo »

Ja brutus heeft zeker gelijk. daar ben ik het ook mee eens.
Ik wil brutus natuurlijk ook niet echt te kort doen met dit warme weer.daarom gaf ik hem vis met heel veel vocht erin. ook omdat hij net een tablet voor ontworming had gehad dacht ik ,die chemische bestanddelen moet hij een beetje weg kunnen spoelen ,hij heeft ook wel bewezen dat hij wel brokken kan eten. maar heel erg moeizaam .we zullen dus nog wat geduld moeten hebben..
Plaats reactie