Kat houden

Voor alle vragen wanneer je een kat of kitten (erbij) wil. Welke problemen kun je verwachten en waar moet je van tevoren allemaal rekening mee houden?
LET OP: Voor acceptatie problemen tussen een nieuweling en je andere kat(ten) kun je HIER terecht.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 7691
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Kat houden

Bericht door Rik »

drestar schreef:Wat mij opvalt is dat hier eigenlijk alleen maar vrouwen zitten en een enkele man. hoe komt dat eigenlijk? zijn katten dan echt een vrouwen dier??
Ja... die opmerking is wel "een knuppel in het hoenderhok gooien" :grin: :grin:

Als één van die weinige mannen hier zal ik ook maar even reageren. Ik beschouw mezelf wel als een katten-mens. Ik hou ook wel van honden maar op de één of andere manier heb ik méér met katten. Hoewel ik er maar 1 heb (vroeger als kind hadden we wel 2 persen) zou ik er graag meer willen hebben. Maar met een niet gesocialiseerde kat van 18 kan ik dat momenteel niet maken. Honden zijn mij te afhankelijk. Ik werk overdag en ik weet dat veel mensen dat met een hond ook gewoon doen maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om een hond overdag uren alleen te laten. En in het weekend lekker uitslapen (met mijn poes ernaast) kan met een hond dus ook niet. Een kat is toch altijd een beestje die zichzelf wel kan redden en wanneer het hun uitkomt wel lekker om aandacht komt vragen. (Misschien is dat ook een beetje eigen gemak aan mijn kant). Ik pas meerdere keren per jaar een aantal weken op de hond van mijn zus en dat is best leuk (Poeslief is dan verbannen naar de bovenverdieping want die moet daar niets van hebben) maar om dat jaar in jaar uit te doen... nee... geef mij maar katten.

Ik ben blijkbaar niet een "typische man" want ik zit niet op auto en motor forums. Voetbal of wielrennen is ook niet echt voor mij. Geef mij maar hockey en tennis (en ik golf). Dus ja... ik zal wel niet de "typische man" zijn.

Overigens... Katten zijn niet voor vrouwen... Katten zijn voor een bepaald type mens... (Of eigenlijk een bepaald type mens zijn er voor katten ;-) ) En zo'n type ben ik dus...
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)
Cerna

Re: Kat houden

Bericht door Cerna »

drestar schreef:ja dat valt mij dus ook op dat een hond meestal door mannen gehouden worden. vooral Pitbull achtige en grote honden. waarschijnlijk zoiets als het rijden in een grote dure wagen om hun ego wat op te boosten. ik heb zelf vroeger ook grote dobermanns en duitste herders gehad en die moesten bijten in geval van nood,maar ik denk inderdaad wel dat mannen graag ook controlle over hun bezit willen hebben vooral als het gevaarlijker is dan zichzelf want dat is spannend en een uitdaging. maar ook grote doet er toe denk ik.lekker patserig doen met je bezit.met mooie vrouwen pronken ,grote dure wagen rijden en bijtgrage grote gevaarlijke dieren houden die agressi uitstralen. zo van kijk mij eens lopen met die beauty of die dangerous, haha als een man een leeuw zou kunnen houden en er over straat mee kan lopen zou hij er nog eentje nemen ook.poesjes zijn dan inderdaad maar voor vrouwen.
Nou mijn man herkent zich absoluut niet in jouw omschrijving van de "gemiddelde" man en ik ken ze ook niet. Natuurlijk zijn er patsers onder de mannen, maar ik denk toch echt dat zij een uitzondering zijn.
Mijn man heeft een hekel aan honden en houdt van katten trouwens. Ik hou van beide.

Ik denk eerder dat het zo is - en ik ben het dus eens met Nancy - dat mannen niet zo snel op een dergelijk forum te vinden zijn. Of dat ze hun vraag stellen en zodra ze een antwoord hebben, het wel goed vinden.
Mannen zullen waarschijnlijk - heel stereotyp - eerder op technische fora te vinden zijn: computers, auto's dat soort zaken.
En ik zit ook op een vegetarisch forum en daar zijn heel veel mannen te vinden. :eclap:
Scooby Doo
Poema
Poema
Berichten: 268
Lid geworden op: 08 jun 2014 10:57

Re: Kat houden

Bericht door Scooby Doo »

Ja ik denk ook dat Mirjam gelijk heeft, de meeste mannen willen ook geen luiers verschonen van hun kinderen.ik zou dat ook niet zien zitten.zou over me nek gaan denk ik.. durf daar ook openlijk vooruit te komen. en kattenbak verschonen zie ik daarom ook niet zo zitten. als ik eerlijk mag zijn ben ik vies van drollen enz. misschien ligt het ook wel een beetje aan mijn opvoeding. wij mochten van m'n moeder niet praten over het eten en alles moest na het pakken gelijk terug afgedekt worden en niks met je handjes pakken of aan je vingers likken en natuurlijk met mond dicht eten en die regelmatig met een servet afdoen en altijd handen wassen voor aan tafel gaan en niet van tafel aflopen.ben eigenlijk overal al snel vies van .als ik nog maar een kind met een vieze mond ergens zie lopen is heel mijn eetlust voor de rest van de dag al weg omdat ik daar steeds aan moet denken.bleh
Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6842
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Kat houden

Bericht door Dinky »

Hier in huis was het zo dat mijn vriend graag weer een poes wilde. Hij had toen hij thuis woonde ook ruim 20 jaar poes gehad (is 20+ geworden zonder iets te mankeren maar ingeslapen omdat ze toen met gebroken pootje thuiskwam).
Zodra er poes in huis kwam ging vrijwel automatisch het verzorgingsaspect naar mij toe, ondanks dat ik nooit katten had gehad. Maar mijn vriend was juist meer van het spelen ;-)

Zit zelf ook op een mannenforum, namelijk voetbal :lol:
Maar op barfplaats (honden+katten) zitten ook overwegend vrouwen.
Vrouwen doen over het algemeen natuurlijk ook de boodschappen ;-)

Wat betreft mannen meer honden mensen, zie hier in de straat meestal honden met een vrouw ipv een man. 1 hond heeft meestal man 'aan zich hangen' en dat is inderdaad een stevige bull. Ow bedenk nog Jack russeltje die heeft ook man. Maar de amstaff heeft een vrouw net als de Franse bull en de herders.
Iza 2 augustus 2022
Jop 24 juli 2022

Foto album

Dinky (2 juli 2006 - 14 september 2022)
Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9367
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Kat houden

Bericht door castratenkoor »

Nee hoor hier kookt de man en doet de man de boodschappen.

En bij de eerste twee kinderen werkte ik en zorgde hij voor de baby's.

Ik moet toegeven, kattenbakken schoonmaken is niet zijn ding. Maar goed hier wel veel katten, dus veel poep en plas per dag. In nood komt mijn dochter helpen daarmee.

En ik denk dat juist doordat ik hem niet dwing dingen te doen die hem tegenstaan (kattenbakken) dat hij juist daardoor zo makkelijk toegaf weer een 7-de kat in huis te halen.
5-koppig-koor+knagers BasJipWilmaWanda
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouweBolleRik**
Teun '09 Maks '10 Luuk '13 Teske '14 Clarie '16
Scooby Doo
Poema
Poema
Berichten: 268
Lid geworden op: 08 jun 2014 10:57

Re: Kat houden

Bericht door Scooby Doo »

7 katten in huis?? :shock:
haha ik zou gek worden overal die katten. brutus zit onder de tafel ,komt dus niet op de bank maar kijkt wel eens of hij erop zou willen.dan kijk ik zo van Nee niet doen en dan druipt hij af ,en eigenlijk wil ik dat zo houden ook. als ik 7 katten zou hebben moet ik 14 ogen hebben om ze allemaal in de gaten te houden :lol:
Gebruikersavatar
Kattebeest
Tijger
Tijger
Berichten: 1070
Lid geworden op: 14 apr 2013 16:08
Locatie: Zuidoost Brabant

Re: Kat houden

Bericht door Kattebeest »

Plaid of oude deken over de bank en jullie allebei gelukkig :grin: .
Jij hebt toch een beetje de schootkat en Brutus zijn aaitjes.
Nancy

Kasper, album van een senior
Voor nieuwe foto's van Kasper (1999) zie het album van Sifra en Pluis
Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 7691
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Kat houden

Bericht door Rik »

drestar schreef:7 katten in huis?? :shock:
haha ik zou gek worden overal die katten.
Neee... joh... gezellig ;)
drestar schreef:als ik 7 katten zou hebben moet ik 14 ogen hebben om ze allemaal in de gaten te houden :lol:
Ja... als ze niks mogen dan zul je met 7 katten wel op moeten letten. Bij mij mag ze wel gewoon op de bank, hoor. Het is zelfs een dure leren bank. Maar ze scherpt haar nageltjes er echt niet aan. En zelfs dan... wat maakt een paar krasjes uit... Je kunt er nog nét zo goed op zitten.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)
Scooby Doo
Poema
Poema
Berichten: 268
Lid geworden op: 08 jun 2014 10:57

Re: Kat houden

Bericht door Scooby Doo »

Kattebeest schreef:Plaid of oude deken over de bank en jullie allebei gelukkig :grin: .
Jij hebt toch een beetje de schootkat en Brutus zijn aaitjes.

Oh nee. een kat op schoot zal ik nooit willen. ik ben een zeer onrustig typ. kan niet stil zitten en moet steeds vanalles doen.bank op en af. weer ondertussen naar hier en dan weer naar daar haha
Gebruikersavatar
Chiquita98
Tijger
Tijger
Berichten: 1877
Lid geworden op: 27 jul 2011 17:53
Locatie: prov. overijssel

Re: Kat houden

Bericht door Chiquita98 »

Toch had je beter een hond kunnen nemen drestar. In alles wat je zegt ben je overtuigt dat jij je kat commando's kan leren. Mijn god hoe wil jij binding met je kat krijgen. Kat mag niks
groetjes Thea, personeel van Gizmo, Misty, Balou, Bruno, Kyran en Kody(in herinnering Chiquita, Bonita en Caya)

Bekijk ons album hier
Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9367
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Kat houden

Bericht door castratenkoor »

Ik haal mijn banken van Marktplaats of kringloop voor een paar tientjes. Als ze er na een paar jaar niet meer uitzien laat ik ze ophalen door grof vuil en haal zo weer een "nieuwe" voor een paar tientjes. Zo hebben we er allemaal lol van. Mijn katten mogen veel en nee ik heb geen extra ogen nodig want ik zit niet op ze te letten of ze wat "verkeerds" zouden doen.

Reken maar dat je een stuk meer geniet van je kat(ten) als je er niet als een politieagent bovenop zit.

Verder heb ik een buitenren voor ze, waar ze 24/7 in en uit kunnen via een hondenluik. Bob van 11 kg is te groot voor een kattenluik. ik geniet van tv kijken met 20 kg kat op en om me heen.
5-koppig-koor+knagers BasJipWilmaWanda
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouweBolleRik**
Teun '09 Maks '10 Luuk '13 Teske '14 Clarie '16
Cerna

Re: Kat houden

Bericht door Cerna »

Hier 6 katten en mijn man kookt (ook), doet (ook) boodschappen (ik ben niet prijsbewust :smile: ) en maakt (ook) de kattenbakken schoon.

Ik geloof niet in typisch mannen- of vrouwenwerk. Kwestie van opvoeden. :smile: Vind het ook belangrijk om alles te kunnen want wanneer een van beide wegvalt door scheiding of overlijden, zit je niet gelijk met je handen in het haar.

Vraag me wel af wat je doet wanneer Brutus eens een lekkere haarbal in de kamer uitkotst of last krijgt van zijn ingewanden en niet zo snel buiten kan komen en je de volgende morgen een flats in huis vindt (ja, dat kan ook allemaal met katten).
Vraag me ook af of je überhaupt wel hebt nagedacht voordat je hem in huis nam wat het is om een kat (of een ander huisdier) te hebben?
Scooby Doo
Poema
Poema
Berichten: 268
Lid geworden op: 08 jun 2014 10:57

Re: Kat houden

Bericht door Scooby Doo »

mwa ik heb tegels liggen dus kan op zich geen kwaad. maar hij kan hier snel naar buiten toe. dus als ik het zie dan doe ik hem snel buiten. en ja ik zit er steeds boven op ,houd hem goed in de gaten, dat voelt hij ook denk ik.zie hem vaak eerst naar me kijken voordat hij iets doet. vind het goed zo. heb geen zin in een kat die hier de boel gaat afbreken ik denk dat ik gek word als hij ergens een krasje op maakt. dan krijgt hij een pantoffel naar z'n kop gegooit haha. vanavond kwam hij toen ik zat te eten. nou 1 keer grommen en hij wist dat die niet dichterbij moest komen.is mijn eten en daar moet ie vanaf blijven. in de natuur gaat het ook zo ,en ik eet eerst en dan komt hij aan de beurt.maar verder zijn we dikke maatjes hoor. krijgt hier een aaitje op z'n tijd en mag hier zijn 2 krabpalen helemaal kaal krabben en krijgt volop eten en mag lekker liggen op zijn kussens die ik speciaal voor hem heb gekocht.alleen ben ik hier de leider in huis en daar moet hij zich naar rang schikken en dat doet die ook.
Gebruikersavatar
Ilone
Tijger
Tijger
Berichten: 2812
Lid geworden op: 13 feb 2010 23:09
Locatie: Dordrecht

Re: Kat houden

Bericht door Ilone »

Pantoffel naar z;n kop gooien..?
Ik heb hier nog wel een paar hakken. Als jij nou iets doet wat in mijn ogen niet mag, is het dan misschien een idee dat ik die dan ook naar jouw kop gooi?
Ik neem dit topic niet meer serieus....Waarom ben jij uberhaupt aan een kat begonnen, neem lekker een goudvis ofzo...
Als 't vrouwtje van huis is, dansen de katten op tafel

Purrz:
Muka(12)-Speedy(12)-Lotje(9)-Nozem(8)-Muis&Muffin(2)-Monchou(1)
*Pluis '03-'14
Gebruikersavatar
G+S
Poema
Poema
Berichten: 323
Lid geworden op: 16 okt 2013 16:21
Locatie: Sint- Oedenrode

Re: Kat houden

Bericht door G+S »

Dus..

Je meent het serieus wat je allemaal typt!?

Echt, arme Brutus.. Meer kan ik er niet van maken!
Semmie, valentijn & doedel

*Garfield* 17-07-2013 - 05-12-2016
Plaats reactie