Snap je redenatie over resistentie, of het helemaal juist is durf ik niet te zeggen.
Dierenartsen adviseren 4x per jaar ontwormen voor buitenkatten en 2x per jaar ontwormen voor binnenkatten. Ik ontworm mijn binnen-buiten kater ook niet strikt 4x per jaar maar wel met enige regelmaat.
Voordat de kater in huis kwam heeft hij zeker een paar maanden een zwervend bestaan geleid. Eenmaal in huis presteerde hij het om op een ochtend in de gang over te geven. Kijk altijd naar wat eruit komt

en zag een wild krioelende massa (denk spoelwormen). Dat nooit meer, kan ook nooit goed zijn voor de kat.
Milbemax werkt ook tegen lintworm. Niet alle middeltjes uit de dierenwinkel werken daartegen, dus even goed opletten. Omdat je een vlooien/lintwormenkweekje op zolder hebt (muizen) zou ik het toch zeker overwegen. Verder weet je nooit wat je mee naar binnen neemt onder je schoenzolen.
Wat betreft enten ben ik erg benieuwd naar de reacties. Mijn kater is ook hoog nodig aan een enting toe maar heb inmiddels begrepen dat er risico's verbonden zijn aan het vaccineren van oudere katten, ze kunnen er juist erg ziek van worden.
Verder zou een standaardcocktail niet nodig zijn maar vaccinatie op maat, in overleg met de dierenarts. Ben er nog niet achter wat wijsheid is. Het vaccineren van een oudere kat kan je op twee manieren benaderen:
1. Mijn kat is wat ouder en heeft door de jaren heen voldoende weerstand opgebouwd (= niet vaccineren).
2. Omdat mijn kat wat ouder is heeft hij minder weerstand en is dus vatbaarder voor ziekten (= wel vaccineren).
Afgezien van de mogelijke risico's neig ik naar optie 2.
Edit: Een maand geleden uitgebreid met de paraveterinair (en echtgenote dierenarts) over gesproken. Mijn dierenarts is niet zo'n voorstander van antibiotica en ook niet van teveel inenten. Zij zeggen: kittenentingen en daarna nog regelmatig laten inenten tot een jaar of 4-5. Daarna hoeft het niet zo nodig tot ze een oudere leeftijd bereiken en de weerstand dus lager is. En natuurlijk verschilt het per kat.