Terugkerende 'toevallen'

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Gebruikersavatar
Jamilla
Huiskat
Huiskat
Berichten: 45
Lid geworden op: 25 apr 2012 14:10

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Jamilla »

Is dat een onderzoek dat bij een 'standaard' DA gedaan wordt en dan ergens anders onderzocht wordt ofzo? Of moet hij ergens heen dan? Ik zal t vragen, goeie tip. Was sowieso van plan hem nu helemaal binnenste buiten te keren, word gek van deze onzekerheid. Sja, heeft ie pijn...? Ik weet t niet, ik denk t wel. Hij gedraagt zich echt anders, trekt zich meer terug, terwijl hij me eerder nooit uit oog verloor, is minder enthousiast. Voorheen kon ik bv niet weg zonder dat ie me achterna ging. Das wel fijn trouwens want iedere keer je kat tegen komen bij de bakker om de hoek.. Hij zit veel door 4 pootjes gezakt, kijkt dooR spleetoogjes.. Gaat niet lekker relaxed lang uit, zeg maar. Hij is suf en stil, arm beest. Ik hoop zo dat we hem snel kunnen helpen
Oh en gebit.. Van wat ik ervan zie en merk en ook ruik, gaat dat heel erg goed sinds hij behandeld is voor de stomatitis/gingivitis en zijn tandsteen is verwijderd. Blijft gek dat al deze ellende een week na die ingreep is ontstaan. Ik heb destijds de onderzoeksafdeling van metacam gesproken of dit soort verschijnselen hen wellicht bekend voorkwamen, maar antwoord was nee. Wel nierfalen TGV het gebruik.. Misschien is t allemaal toeval, maar t houdt me wel bezig
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Adriana »

weet je heel zeker dat hij geen metacam/novacam/meloxicam heeft binnengekregen?
hij lijkt me doodziek..
hij is toen hoogstwaarschijnlijk onder narcose geweest.. dosis te hoog of te lang onder narcose... ?
en is het bloedonderzoek van nà die ingreep?
wat staat er op je rekening aan middelen die bij die gebitsreiniging zijn toegediend?

nee, in plaats van dat de dierenarts het bloed zelf onderzoekt via bv een spotchemapparaat, stuurt hij het naar het gespecialiseerde VetMedlab in Duitsland.
daar waar je via een spotchem-onderzoek ongeveer 6 waardes krijgt, krijgt je bij een algemeen onderzoek van VetMed er een stuk of 20/25 en soms kunnen da's dan in onderlinge afwijkingen bepaalde patronen of samenhang herkennen en in die richting gericht verder zoeken..

maar als de klachten specifiek na die behandeling zijn opgetreden, dan zit daar hoogstwaarschijnlijk ook de oorzaak....
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
Jamilla
Huiskat
Huiskat
Berichten: 45
Lid geworden op: 25 apr 2012 14:10

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Jamilla »

Je bedoeld of hij dat NU, onlangs heeft binnengekregen? Nee, in ieder geval niet van mij. Toen wel

Destijds 17/4 heeft hij gekregen na de ingreep (gebitsreiniging + extractie 2 achterste kiezen bovenin ivm stomatitis):

depociline (penicilline)
convenia (stomorgyl kreeg ik niet naar binnen vanwege kaken stijf op elkaar)
metacam injectie 1 ml
metacam vervolg druppels dagelijks
ging snel weer goed met hem, bleef eten , was vrolijk, wilde van alles.

Op 24/4 vervolgconsult. Stomatitis bleek niet weg. Mocht het nog 1x met depociline proberen, convenia was nog actief. Als t dan nog niet zou aanslaan, moest ie iedere dag een pil stomorgyl. Die avond/nacht kreeg ie die toeval. Hij zat toen heel erg met de huid op zijn rug te trillen, waar hij die injecte depociline had gekregen. Schijnt prik spul te zijn. Dat vond ik verdacht, DA niet, want prikkend spul, zagen ze vaker. Heb het daarna ook nooit meer gezien, maar was toen echt erg opvallend.

Op 25/5 weer naar DA. Stomatitis bleek opeens helemaal weg (Raar? binnen 24 uur). Hij had toen dat juist hele bleke tandvlees waardoor aan bloedarmoede of shock werd gedacht. Toen zijn die bloedonderzoeken gedaan

Ik weet nog dat ie snel uit de narcose was, ik zou hem eigenlijk om 1500 mogen ophalen maar ze belden dat ie om 1300 al klaar voor vertrek was. Lijkt me dus niet dat de narcose te lang of te zwaar was.
Maargoed, tussen 24/4 en 13/6 dus een volledig normale kat gehad, geen spoor van wat dan ook. En ik zie echt alles hoor. Ik heb ook met de DA besproken dat het wel gek is dat het na die ingreep is gekomen. Hij zag geen verband, er waren geen bijzonderheden bij de operatie en alles verliep zonder problemen en volgens protocol.
Nu, vandaag, een hoop je ellende... :( Vannacht bij me geslapen, vandaag pas om 12:00 van bed afgekomen omdat ik hem wakker maakte. Wil nu ook niet meer eten en heeft niet eens aandrang om naar buiten te gaan. Zit ineengedoken midden op de vloer met zijn oogjes dicht of kijkt door spleetjes (hoofdpijn??), ademhaling is rustig, reageert nauwelijks op me. Wil niks. Vreselijk, nog 3 uur, dan gaan we eindelijk naar de DA. Ik heb er zon akelig gevoel bij :(
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Adriana »

gatver, wat vreselijk om te zien dat het me je lieverd niet goed gaat en je kunt helemaal niks doen. anders dan zoveel mogelijk bij hem zijn..
wens je veel sterkte..

hij heeft metacam gekregen, een injectie en vervolgens tabletten.
en ik ben verschrikkelijk bang, maar dat is mijn giswerk, dat zijn nierwaardes inmiddels dramatisch slecht zijn..
vraag daarnaar en als dat inderdaad zo is, vraag of hij onmiddellijk aan het infuus kan worden gelegd, om te spoelen en tegen uitdrogen.. en voor een paar dagen, niet voor een paar uur..
en spreek eea goed door met de specialist, die moet op de hoogte zijn van de zeer schadelijke bijwerkingen van metacam.. kan bovendien ook nog zijn dat een te hoge dosis (nl een hondendosis) is gespoten, het is niet ontwikkeld voor katten maar voor honden..!

ik vermoed maar ik zie hem niet, heb geen gegevens en ben geen dierenarts, dat zijn nieren een geweldige optater hebben gekregen van die metacam en dan nog tabletten er achter aan en dat de nierfunctie intussen zeer behoorlijk achteruit gegaan is.
hij heeft op zijn reservebandje geleefd en op een goed moment gaan de nieren het opgeven..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
Jamilla
Huiskat
Huiskat
Berichten: 45
Lid geworden op: 25 apr 2012 14:10

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Jamilla »

Vandaag tijdens het consult hart geluisterd en toch een serieuze ritme stoornis waargenomen. DA vind het gek dat het bij de 3 consulten hiervoor niet ontdekt was, door 2 verschillende DA's. De ontmoeting met een hond 1 minuut voor we naar binnen moesten zou dat wel kunnen verklaren.. Dus door naar de terecht bestelde echo. Daaruit bleek dat hij een vergrote boezem heeft en ook atrium fibrilatie en ritme stoornis. Daardoor zouden bloedstolsels ontstaan die de hersenbloeding zou kunnen hebben veroorzaakt. Het verklaart ook de flauwtes en het gebrek aan energie/sufheid en de verhoogde nierwaardes. Hij heeft 2 medicijnen gekregen: asperine cardio en atenolol. Ja, pillen, die ik bij hem dus met geen mogelijkheid naar binnen krijg :(. Hij wil nog steeds niet eten en drinken en voelt zich duidelijk slecht. Ben er zo verdrietig van, zie t even niet meer zitten
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Adriana »

hij zal toch vocht naar binnen moeten krijgen, weet je hoe je dat moet doen? met een spuitje zonder injectienaald en aan de zijkant van zijn bekje zachtjes naar binnen spuiten.
zo kun je hem ook voeden, papje maken van iets dat hij normaal lekker vindt en lauwwarm..
missch kan iemand je helpen..

wat heb je voor die verhoogde nierwaardes gekregen en hoe hoog zijn die nierwaardes?

en morgen even langs je dierenwinkel voor easypill, dat is soort van stopverf die katten erg lekker vinden. daar kun je die pil in stukjes in verstoppen.
en anders hier even zoeken naar 'pillen ingeven' oid, zijn veel topics over..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
Jamilla
Huiskat
Huiskat
Berichten: 45
Lid geworden op: 25 apr 2012 14:10

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Jamilla »

Het pillen geven gaat supergoed! Tis wel iedere dag een overwinning, maar meneer vindt die easypill lekker en trapt er dus in, zelfs de vieze asperine lukt zo. Echt heel blij mee.
Minder blij met zijn gewicht, hij valt enorm af ondanks goede eetlust. Ik maak zijn voer tegewoordig aan met water. Leek me goed.. Krijgt hij extra vocht binnen om die nieren lekker te spoelen en voelt ie zich wellicht wat lekkerder. Wat zal ik doen met dat gwichtsverlies?
Verder gaat het goed... Denk ik. Hij is veel buiten, in de tuin , rond t huis. Ik ben me wel eergisteren rot geschrokken: hij ligt sochtends altijd en al jaren bij mij op bed of op t bed op zolder.. Maar hij was er niet! Beestje nergens te vinden, grote paniek. Zag t al voor me dat ie bezweken was door de warmte en ergens verstopt onder een struik zat. Ik moest naar mijn werk, maar zou om 1230 weer thuis zijn. Toen nog geen Borre... Doodsbang. Uur later komt ie aansjokken hoor!! Alsof er nooit wat gebeurd is! Spreek ik savonds de bevriende achterbuurvrouw, onze katten zijn dikke vrienden, heel gezellig. Borre lag sochtends op haar logeerbed te knorren! Wat een monster hè?! Ze had niet door dat ik zo in de rats had gezeten maar mocht t nog eens gebeuren, hoor ik t van haar.
Maar goed, tis een hoop zorg voor zon ziek beestje. Ben veel ongerust, vooral als ik m even kwijt ben. Vind t zo sneu voor m. Wel heel opgelucht dat die pillen erin gaan, nu nog even dat gewicht op peil zien te krijgen
Groetjes!
Gebruikersavatar
Jamilla
Huiskat
Huiskat
Berichten: 45
Lid geworden op: 25 apr 2012 14:10

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Jamilla »

Pff, ik had deze post nOg niet geschreven of meneer heeft besloten easypill niet meer te hoeven. Evenals natvoer waar de pil in verstopt zit.. Help!
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Adriana »

dat is altijd erg gevaarlijk, enthousiast over iets schrijven..
vitakraft (Jumbo, AH etc) heeft staafjes in 4 versch smaken en je kunt het beste even aan de verpakking voelen hoe zacht die soort is.. vitakraft eten ze vaak wel en dat verstopt ook vrij eenvoudig..
en anders toch ernstig toespreken en met snoepstaafje of easypil en al in geven. en ik weet, de eerste paar keer gaat dat niet vlot maar er zijn zat tips+trucs en jij bent niet alleen het baasje maar toch ook wel beetje de baas... want het moet en is goed voor hem..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
Jamilla
Huiskat
Huiskat
Berichten: 45
Lid geworden op: 25 apr 2012 14:10

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Jamilla »

Vanavond met z'n tweeën geprobeerd pil zo te geven, met 3 verschillende natvoeren, maar nee.. En echt, ik ben heel handig hiermee nOrmaal gesproken.. Het is een gevecht, hij houdt zijn kaken op elkaar. Het levert hem zoveel stress op dat zijn hartje tekeer gaat als een idioot. Lijkt me niet goed voor een hartpatiënt.. Zo raar hè, hij was nu een week of 2 dol op zijn dieetvoer, easypill en gourmet met water. Nu wil ie geen van tweeën meer maar alleen kitten brok van Royal canine, net iets waar ik niks in kan verstoppen. Zelfs als ik een klein bolletje easypill met een kwartje pil tegen zon brokje kleef, laat ie dat ene brokje liggen. Snap je toch niet. Oh oh en hij heeft nu al 2 dagen geen medicijnen gekregen :( maak me zon zorgen
Gebruikersavatar
Jamilla
Huiskat
Huiskat
Berichten: 45
Lid geworden op: 25 apr 2012 14:10

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Jamilla »

Na een paar weekjes succesvol de pillen naar binnen gekregen te hebben, in natvoer met water, pil daarin opgelost, gaat het vanaf vandaag echt heel slecht met Borre. Hij heeft nu 3 keer een 'toeval' gehad waarbij hij omvalt en een paar minuten weg lijkt te zijn. Afschuwelijk gezicht. Vanmiddag om 1700 komt de DA langs, ik durf niet te gaan slepen met hem als hij zo zwak is.. maar waarschijnlijk zal zijn advies zijn dat het beter voor Bor is om hem te laten inslapen. Kan het gewoon niet geloven en ik ben zo verdrietig, mijn lieve arme beestje
Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6861
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Dinky »

Lijkt mij inderdaad een vreselijk gezicht en erg frustrerend omdat je er niets aan kan doen :(
Fijn dat de DA aan huis kan komen in elk geval. Wens je heel veel sterkte toe!
Iza 2 augustus 2022
Jop 24 juli 2022

Foto album

Dinky (2 juli 2006 - 14 september 2022)
Konijntje
Lynx
Lynx
Berichten: 149
Lid geworden op: 05 jun 2011 13:06

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Konijntje »

Wat een verhaal heel veel sterkte knuff voor Borre!!!
Gebruikersavatar
Jamilla
Huiskat
Huiskat
Berichten: 45
Lid geworden op: 25 apr 2012 14:10

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Jamilla »

Duurt nog zo lang voor t 5 uur is.. Vraag me af wat erger voor hem is, rit naar DA of hier thuis lijden. Heeft inmiddels weer een toeval gehad, das nr 4 binnen 5 uur. Kan t bijna niet aanzien, mijn hart breekt. Bedankt voor de steun x
Konijntje
Lynx
Lynx
Berichten: 149
Lid geworden op: 05 jun 2011 13:06

Re: Terugkerende 'toevallen'

Bericht door Konijntje »

pff verschikkelijk voor je.
Hoelang is het rijden naar de DA? is hij bang in auto want je mag soms meteen doorlopen bij DA als je er aankomt. En komt de DA ook om 5 uur?
Erg moeilijk hoor allemaal maar alles wat is je doet is goed hoor geen schuld naar jezelf want het is blijft moeilijk wat je ook doet.
Plaats reactie