eten afpakken

Kat plast buiten de bak, katten aan elkaar laten wennen, kat krabt aan meubilair, etc.
Plaats reactie
Lilly_Ami
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 mar 2012 11:25

eten afpakken

Bericht door Lilly_Ami »

Hallo allemaal,

Ik heb 2 kittens van 10 en 9,5 maanden. Lilly is een kleine dondersteen van 2,13 kilo en is 10 maanden, Ami is een grote lieverd van 5kilo en is dus 9.5 maand.
Nou zit het probleem bij Lilly, ze pakt overal eten vandaan, laatste tijd word het wel iets minder. Maar ik kan mijn boodschappentas nog niet op de grond zetten of ze haalt de zak met broodjes er al uit. Ook pakt ze geregeld wat uit de voorraadkast. Ze eet echt alles van brood tot beleg van groentes tot fruit en ga zo maar door! Ze rent er dan grommend mee weg net zo lang tot ze een plekje heeft gevonden waar ze het rustig kan op eten. Als ik het uit haar mond wil pakken is het een heel 'gevecht' ze gromt en haalt uit met haar nagels, verdedigd echt 'haar' eten. We hebben haar uit het asiel, ze is gevonden ergens alleen in een bos toen ze een kleine 3 maanden oud was, flink ondervoed was ook niet duidelijk of ze het zou halen toen, zou het daar iets mee te maken kunnen hebben? En kan ik dat gedrag nog afleren, ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moet. Ik geef ze gespreid eten 's morgens wat en 's avonds wat, ze zijn ook allebei al geholpen.
Ze haalt ook regelmatig uit naar mij, ze slaat me in mn slaap op mn gezicht of arm soms met nagels en soms zonder, bij mijn man doet ze dat eigenlijk nooit. Het is een prachtig klein hummeltje maar met een grote gebruiksaanwijzing dus heeft iemand tips?!
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: eten afpakken

Bericht door Adriana »

welkom op het Forum..
ze heeft moeten overleven en is waarschijnlijk van jongs af aan geen mensen gewend, dus slecht gesocialiseerd. vandaar haar onzekerheid en uithalen..
je zou ze eten kunnen geven wat veel langzamer verteert, zodat ze in ieder geval geen hongergevoel hebben. (bv Almo holistic..)
heel veel aandacht en geduld en missch zou ze iets kunnen hebben aan destress van huisdierendokter, dat helpt bij een aantal katten vrij goed tegen angsten. ze worden er rustiger van en kunnen dan wat ander gedrag aanleren.
rechtsboven zit een zoekfunctie, we hebben aantal berichten over destress en telizen op het Forum,..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
Mirjam86
Cheetah
Cheetah
Berichten: 862
Lid geworden op: 15 apr 2011 11:08
Locatie: Assen

Re: eten afpakken

Bericht door Mirjam86 »

Misschien werkt het ook om haar vaker dan twee keer per dag een beetje eten te geven?
Kennelijk is het hongergevoel zo groot dat ze alles doet voor een tussendoortje..

Maar sommige dingen zijn ook hier onweerstaanbaar.. Als ik kip snij moet ik ze echt in de andere kamer doen anders pikken ze het gewoon uit mijn handen!
Groetjes Mirjam en krabbeltjes van Tsuki (april 2011) en Taiyo (april 2011)
Devi*
Gebruikersavatar
Robijn
Jaguar
Jaguar
Berichten: 729
Lid geworden op: 01 dec 2011 16:07
Locatie: Putte

Re: eten afpakken

Bericht door Robijn »

Wij geven onze katten Robijn en Sjaak altijd een bakje brokken per dag, waar ze dus de gehele dag van kunnen knabbelen, en waar ze de hele dag mee kunnen doen (ze houden altijd wat brokjes over).
Zo kunnen ze zelf bepalen wanneer en hoeveel ze willen eten.
Misschien is dat iets?
Liefs van Mariska
Kopstootje van Tarzan :cathappy:

Bekijk de foto's van Brit Robijntje en vorige vriendjes Gaudi^, Sjaak* en Sem* hier
Gebruikersavatar
lidewij020
Panter
Panter
Berichten: 453
Lid geworden op: 22 jan 2012 14:03
Locatie: Amsterdam

Re: eten afpakken

Bericht door lidewij020 »

Voedselverrijking lijkt me een goed idee, dan kan ze haar energie goed kwijt. Doe de brokjes in een voedselbal, een schaal met walnoten etc. Hier ook wat voorbeelden: http://kattengedrag.forumup.nl/about144 ... edrag.html
Doe mee aan het onderzoek naar links en rechtspotigheid bij katten. Het kost slechts 5 minuutjes ...afhankelijk van je kat...
Gebruikersavatar
lidewij020
Panter
Panter
Berichten: 453
Lid geworden op: 22 jan 2012 14:03
Locatie: Amsterdam

Re: eten afpakken

Bericht door lidewij020 »

Mbt het bijten... Dit zijn dingen die je kunt trainen. Ik heb de basis al eens beschreven in dit topic: http://www.dekattensite.nl/phpBB2/viewt ... 2&start=30

Jezelf beschermen werkt hetzelfde als het opeisen van ruimte. Als je dit regelmatig traint, ook als je niet in bed ligt, zal je kat beter begrijpen wat jij wel en niet van hem verwacht. Vertoont hij ongewenst gedrag, stuur hem dan uit je ruimte (zoals beschreven in het stappenplan). Vertoont hij gewenst gedrag beloon dat.
Doe mee aan het onderzoek naar links en rechtspotigheid bij katten. Het kost slechts 5 minuutjes ...afhankelijk van je kat...
Gebruikersavatar
pinguin
Tijger
Tijger
Berichten: 2253
Lid geworden op: 03 jul 2011 19:54

Re: eten afpakken

Bericht door pinguin »

Geef je het eten wel op vaste tijden? Kan uit je verhaal niet goed opmaken hoeveel ze krijgen en welk merk?
De meeste tips zijn hier al gegeven en hoop dat je er wat aan heb.
groetjes sproet* 11jr*, snabbel 8jr en Simba 2jr
Plaats reactie