Grote opgezette aderen onderbuik

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
gerrit51
Huiskat
Huiskat
Berichten: 12
Lid geworden op: 31 jul 2011 21:56

Re: Grote opgezette aderen onderbuik

Bericht door gerrit51 »

Update na operatie:

Vanochtend hebben wij Katja weggebracht voor de sterrilisatie en het verwijderen van de bult. Het was hartverscheurend haar te horen 'huilen' in de auto van angst. Door het verzetten in de reismand, heeft ze ook nog haar neus opengehaald aan de tralies.

Inmiddels zijn we zojuist gebeld door de DA en kunnen we Katja ophalen. Operatie is geslaagd!!
Ze is dus gesterriliseerd en de reden van de bult(en) waren hormonale cystes. Deze zijn dan ook verwijderd. DA heeft gemeld dat deze niet kwaadaardig zijn omdat we er toch op tijd bij waren en alles goed is verwijderd. Ook omdat ze nu geen pil meer krijgt, zullen deze cystes niet aangroeien. We kunnen haar dus ook zo op gaan halen.

Ze zal wel een strak buikje overgehouden hebben nu ook het overtollige vel is weggehaald door de hangende bult. We zijn daarom ook enorm opgelucht. In de toekomst bij mogelijk andere katten zullen wij ze dan ook nooit meer de pil geven. Wij vinden nu ook dat daar door de DA bij voorbaat al voor gewaarschuwd moet worden. Uiteraard nemen wij eerdaags ook contact op met de eerdere huisarts die zogenaamd 'opgezette aderen' had geconstateerd, om toch het nieuwe verhaal te melden. Ons vertrouwen is daar door geschaad en zullen wij bij dergelijke ingrepen ook niet meer heen gaan. Alleen voor de nodige inentingen.

Gerrit
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Grote opgezette aderen onderbuik

Bericht door Adriana »

k weet niet of je door het Kattenforum verder bent gaan zoeken maar dit zijn in ieder geval geweldige berichten. eindelijk een goeie oplossing en van een heleboel problemen af.

ja, de kwaliteit van dierenartsen wisselt en het zijn net mensen... en dan loont het altijd de moeite om beetje eigenwijs te zijn en verder te zoeken/vragen..
eigenlijk zou je geld terug moeten krijgen van klungel da/1..!
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Forest
Huiskat
Huiskat
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 okt 2010 11:13

Re: Grote opgezette aderen onderbuik

Bericht door Forest »

Wat een goed nieuws!!!
Het loont inderdaad om zelf ook eens wat rond te kijken en een second opinion aan te vragen.
Maar ik weet uit ervaring dat je in eerste instantie klakkeloos aanneemt wat de dierenarts zegt...
Plaats reactie