Kat blaast en gromt naar nieuwe kat en urineert overal

De ene kat blaast en gromt (opeens) naar de ander. Soms van het ene op het andere moment om een (schijnbaar) onverklaarbare reden en soms als er een nieuwe kat/kitten wordt geintroduceerd.
Plaats reactie
Jelina
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 aug 2010 10:56

Kat blaast en gromt naar nieuwe kat en urineert overal

Bericht door Jelina »

Dag iedereen,
Thuis hebben we 2 katten, een kater van 10 jaar en een kattin van 9 jaar, ze hebben samen (jaren geleden) 7 kittens gehad. 6 hebben we verkocht en 1 hebben we gehouden. Onze kattin, Flaffy, heeft nooit van haar eigen zoon moeten hebben, ze blaasde er vaak naartoe en vocht er regelmatig mee. Een jaar geleden is die kater (haar zoon) gestorven. We hebben dus een jaar met deze 2 katten zonder problemen geleefd. 2 weken geleden hebben we een klein katertje gevonden van zo'n 6 weken oud. Flaffy moet ook al niet van deze kat hebben. Hij is hier nu 2 weken en ze blaast en gromt er nog altijd naartoe. Onze andere kater van 10 jaar, Timmy, Heeft geen problemen met deze kleine kater. Maar Flaffy heeft ook al verschillende keren uitgehaald naar het kleine katje. Sinds enkele dagen urineert Flaffy overal op de lakens. Ze heeft zelfs al op mijn bed geürineerd, waar ze zelf slaapt! Ook op onze hondenmand heeft ze ook al geürineerd. We denken dat dat komt door de nieuweling, want vroeger toen haar zoon nog leefde hadden we een gelijkaardig probleem.
Is er iemand die weet waarom ze dit doet, hoe het komt en wat we ertegen kunnen doen?
Alvast bedankt

Mvg Jelina
Gebruikersavatar
Kiwi
Lynx
Lynx
Berichten: 179
Lid geworden op: 04 mei 2009 16:58
Locatie: Gorinchem

Re: Kat blaast en gromt naar nieuwe kat en urineert overal

Bericht door Kiwi »

Bij een ongewenste nieuwkomer had onze 1e poes dezelfde reactie. Blazen..en iedere week konden we onze lakens naar de stomerij brengen. Geen blaasproblemen, gewoon: Protest. Ze is het er niet mee eens, en ze klaagt bij jou. Ze plaste bij ons over ons bed..terwijl wij er in sliepen. Ook dezelfde plek waar ze normaal zelf zou slapen.

Wat ik niet lees zo in je verhaal: is die zoon gestorven door toedoen van Flaffy? Want als ze zo gewelddadig is, zou ik de nieuwe kitten zo snel mogelijk weg halen.

Bij acceptatie wordt wel vaak Feliway geadviseerd. Dat is een soort stopcontact-verstuiver die voor mensen 0,0 effect heeft, maar wel een rustgevende sfeer voor de katten geeft. Wij hebben hem bij de koppelpogingen wel gebruikt. Of hij werkt? Geen idee, maar voor 25euro is het het proberen waard.
Tama: Brits korthaar - Chocolate tortie
Kiiro: Bengaal - Silver spotted
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Tijger
Tijger
Berichten: 5161
Lid geworden op: 23 mei 2010 15:58
Locatie: Stekene (Belgie)

Re: Kat blaast en gromt naar nieuwe kat en urineert overal

Bericht door pearlsofpassion »

Je hebt toch zeker 3 verschillende kattenbakken? Want dat kan ook problemen geven ivm urineren als het niet zo is.
Verder denk ik gewoon dat jouw kattin niet zo blij was met het nestje van vroeger en daardoor niets van kittens moet hebben.
Dat ze niets van haar eigen zoon moet hebben schijnt normaal te zijn. In de natuur blijven enkel broers en zussen samen, moeder jaagt de kinderen normaal weg. Er zijn uitzonderingen maar het komt vaak voor dat de moeder een kind nooit aanvaard.
Wacht nog wat af, probeer te koppelen (vind vele tips hier op forum) en kijk over aan paar maand of het leefbaar is. Als dat niet zo is....
Ze komt toch wel met de kater overeen? Dus dan hebben ze elkaar toch zowiezo?
Groetjes Valerie, Kleintje (8 jaar) , Cuzco (3 jaar) en Luís (2 jaar) (+ konijntjes Rafke, Lars, Keira en Elise)
Plaats reactie