Huidproblemen waaronder kaalheid op oren

Voor vachtproblemen zoals kaalheid, schilfering, etc. en huidaandoeningen zoals allergische reacties, al dan niet samenhangend met ziektes, voeding of medicijnen.
Plaats reactie
Baasjevan3oudekatten
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 apr 2010 13:19

Huidproblemen waaronder kaalheid op oren

Bericht door Baasjevan3oudekatten »

Dit is Tinus, 11 jaar een grote zwarte vriendelijke kater. Wij hebben hem uit het asiel, sinds 2 jaar.

Iets meer dan 2 maanden heeft hij last van kale oren. Het begon met 1 oor, nu zitten de kale plekken ook boven zijn oog en een beetje tussen zijn snorharen. Hij lijkt er geen last van te hebben. We zien hem niet krabben, hij vertoont normaal gelukkig kattengedrag. Is erg levendig voor zijn leeftijd en komt veel buiten. Wel eet hij veel, wat hij altijd al deed. Hij eet alles ook als hij de kans krijgt, droog brood, aardappels en fruit of tomaten. Steelt de brokken van de hond uit zijn bak. Het is een grote rover en weegt ruim 6 kilo.

In het begin hebben we Surolan gebruikt op advies van een dierenarts. Dit heeft niets geholpen. Het lijkt alleen maar erger te worden. Onder de kale plekken zit op 1 plek een zachte verdikking. Het eerste kale oortje lijkt iets kleiner te worden van vorm. En is een beetje bobbelig. Onderzoeken in het lab op kweek toonden geen schimmel aan. Dierenarts weet eigenlijk geen antwoord maar stelt nu wel prednison voor of een bloedonderzoek. Hij zegt dat het een voedselallergie kan zijn of een huidtumor. We zijn al regelmatig op en neer gereden met Tinus in het kattenhokje. Ik wil hem die ellende nu liever besparen. Tinus is ons zeer dierbaar. Wie herkent dit verhaal wat zou je mij als advies kunnen geven? Dank je wel voor je antwoord.
Gebruikersavatar
Kattenbella
Tijger
Tijger
Berichten: 3006
Lid geworden op: 13 jan 2003 18:32
Locatie: Groningen

Re: huidproblemen waaronder kaalheid op oren

Bericht door Kattenbella »

Hallo, baasje van Tinus,

Wat een schrokop jullie Tinus ;-) Ik zou er wel goed op toezien dat hij geen brood en zeker geen aardappel meer eet, dat is niet goed voor jullie vreetzakje ;-)
Zelf raad ik altijd vers aan. Ik weet niet wat hij nu eet. Ik geef mijn katten Carnibest, en compleet vers voer. Er zijn vele andere merken. Katten met huidklachten reageren hier veelal goed op. Bij voeding kan je een topic over vervoeren vinden.
Let in ieder geval op goede voeding voor jullie vent hoe dan ook en laat hem niet teveel "mensenvoer" eten.

Succes!
"All they need are little black-bow ties and top hats. They might even tip you at feeding time, if you're lucky"
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: huidproblemen waaronder kaalheid op oren

Bericht door Adriana »

voedselallergie of huidtumor, dat is nog al een verschil...
is hij wit? het bloedt toch niet?
je kunt even googelen op oren en huidtumor, lijkt hetdaar op?
kijk ook even bij www.huisdierendokter.nl naar zachte middelen voor huidproblemen.
en kijk even naar de bijwerkingen van prednison..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Baasjevan3oudekatten
Kitten
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 apr 2010 13:19

Re: Huidproblemen waaronder kaalheid op oren

Bericht door Baasjevan3oudekatten »

Dankjewel voor jullie berichten. Voor mij is dit forum nieuw weet niet zo goed hoe ik alles kan terugvinden. Ik heb al heel wat afgegoogled. Vind het erg moeilijk waar het nou aan zou kunnen liggen Naar mijn idee weet de dierenats het ook niet zo goed.

Bovendien is onze Tinus (overigens helemaal zwart) een rover. Hij gaat op pad en houdt s avonds inspectie in de hele buurt. Is ook al eens bij een BBQ gaan zitten bij onze achterburen. Tinus is van niets of niemand bang. Het is een mannetje apart. S0ms komt hij met een dikke plofbuik thuis en heeft hij weer van alles gegeten. Heb ook al klachten gehad van andere buren dat hij de macaronie van het aanrecht heeft gegeten. We hebben een kattenluikje dus Tinus kan gaan en staan waar hij wilt. Maar we willen hem ook niet ongelukkig maken door hem alleen nog maar in huis te houden. Hij eet alles ook tomaten en aardappels zoals ik al zei, even niet opletten en hij slaat het van je bord.

Zijn oortjes zijn nu bijna allebei kaal maar hij krabt er niet aan en het lijkt niet gevoelig als ik er aan kom. Onze andere dieren hebben nergens last van. Onder de kale plekken zit op sommige plaatsen een zachte verdikking.

Wie weet raad?
Gebruikersavatar
Cari
Tijger
Tijger
Berichten: 3007
Lid geworden op: 03 mei 2009 13:40
Locatie: Groesbeek

Re: Huidproblemen waaronder kaalheid op oren

Bericht door Cari »

Ik zou eens naar een andere dierenarts gaan voor een second opinion. Misschien kan je een arts vinden die gespecialiseerd is in huidproblemen. Ik zou het niet op zijn beloop laten. Kanker jeukt ook niet :???: .
"No sound more comforting than the purring of a cat"

De kattenbende in beeld
Plaats reactie