Kosten

Voor vragen die betrekking hebben op dierenartsen(praktijken), het verschil in prijzen/kosten en voor vragen over dierverzekeringen
Gebruikersavatar
Leonie89
Tijger
Tijger
Berichten: 1266
Lid geworden op: 20 mei 2008 14:57
Locatie: kampen
Contacteer:

Re: Kosten

Bericht door Leonie89 »

10kg Royal Canin is geloof ik 39 euro.. maar daat doe je ZEKER een maand mee hoor.. wij hebben 2 katten en doen er makkelijk een maand mee..
ik geloof dat 80 gram per dag per kat wordt geadviseerd, (niet dat je hoeft te gaan afwegen hoor, tenzij je een overgewicht kat hebt)
stel dat het even ruim berekend 100 gram per dag is.. dan ben je met 10 kg 100 dagen zoet voor een kat.. dat is dan 40 euro delen door 100 dagen is 40 cent per dag, 12 euro aan voer per maand..

advies.. koop geen voer dat bij de supermarkt te koop is, maar alleen bij dierenspeciaalzaken.. dan zit je al gauw in de goede richting..
Gebruikersavatar
Sannie_xx
Panter
Panter
Berichten: 420
Lid geworden op: 15 aug 2009 11:11
Locatie: Utrecht

Re: Kosten

Bericht door Sannie_xx »

10 kg royal canin 39 euro? De 4 kg is ongeveer 33 euro, de 10 kg al snel rond de 55 euro hoor!
Maar naar verhouding met supermarkt voer dat heel snel op is nog steeds wel ongeveer dezelfde prijs.

Je kunt ook Prins kopen, ook prima voer en dan wat goedkoper dan Royal Canin of Hills. Ongeveer 27 euro voor 5 kilo.

Echt beter geen supermarktvoer kopen inderdaad, daar zit vaak veel troep in zoals teveel zout, teveel granen, kunstmatige toevoegingen etc. Wat je extra aan geld stopt in het betere kwaliteit voer haal je er vaak ook weer uit aan dierenartskosten die je er niet aan maakt ;)

Overigens weet ik welk onderzoek je bedoeld naar allerlei soorten 'volledig' kattenvoer. Dat onderzoek is gedaan naar of de benodigde vitaminen etc erin zitten; dus of ze geen tekorten zullen krijgen.
Waar niet naar is gekeken naar wat erin zit waar ze niks aan hebben of eigenlijlk helemaal niet zo goed voor ze is.
Een tekort aan vlees valt mee omdat ze er zoveel van eten dat ze daar wel net genoeg van binnen krijgen. Maar je wil niet weten wat ze dan aan granen en andere troep binnenkrijgen.
Gebruikersavatar
Leonie89
Tijger
Tijger
Berichten: 1266
Lid geworden op: 20 mei 2008 14:57
Locatie: kampen
Contacteer:

Re: Kosten

Bericht door Leonie89 »

ohja, je hebt gelijk.. nou dan wordt het ehm.. 4 kg = 40 dagen.. 83 ct per dag.. 24,75 per maand..
das wel iets meer :p
wij betalen 50 euro voor een 10 kg zak.. (even nagezocht) bij sommige dierenzaken krijg je 10% korting op een 10 kg zak, dus dan wordt het 50 euro.. dan wordt het 15 euro per maand.. scheelt een boel geld, zo'n grotere zak kopen!!
Gebruikersavatar
loek
Jaguar
Jaguar
Berichten: 786
Lid geworden op: 13 jun 2009 16:57

Re: Kosten

Bericht door loek »

Hallo Jasper

Ik zou wel een verzekering nemen....als ik het over kon doen. Zeker als de kat niet gester. is (maar dat is ie wel als je hem uit het asiel haalt) alleen daardoor haal de kosten er al bijna uit.

Ik heb spijt dat ik geen verzekering heb genomen. Zonder me erin te verdiepen dacht ik: zal toch wel niet veel vergoed worden e.d. en alleen maar duur zijn. Nu zijn mijn katten al best vaak naar de da geweest. En ben ik bang dat ik dus ook tegen uitsluiting van bepaalde gebieden aanloop. (en ben nu al zoveel kwijt da ik denk...zul je zien neem ik een verzekering en dan is er jaren niets aan de hand...maar ja dat weet je dus nooit)

Het is trouwens echt niet eens zo dat ik 'ziek, zwak en misselijke' katten heb hoor. Ze zijn nu 9 maanden. Toen ik ze net had heb ik ze 'even goed laten checken' bij de da. 1 heeft met een paar maanden haar pootje verstuikt, en laatst iets met haar oogje (laatste was spoeddierenarts nodig....tikt ook lekker aan). En verder zijn ze gecas. en gester. Ik had mijn verzekering er daarmee al helemaal dubbel en dwars uit gehad. (zonder de castr zelfs ook)
Het gaat sneller dan je denkt........

Wat betreft voeding. Ik ben begonnen met goedkope supermarkt eigen merk brokken. Daarna over gestapt op Hills. En je merkt vooral heel veel veschil in ontlasting, deze steviger, minder en stinkt veeeeel minder. Dus zeker als het een binnekat wordt is duurdere voeding wel aan te raden al is het alleen maar voor jezelf. W.b. gezondheid voor de kat, dat weet ik niet. Veel mensen hier zijn van mening dat over het algemeen de duurdere brokken gezonder zijn. Ik kan alleen mar zeggen dat ik als leek me daar wel iets bij voor kan stellen als ik zie wat ze an poep produceren.

Ik ben nou trouwens sinds kort wel gaan mengen met iets goedkoper voer One van Purina. (is ook te koop in supermarkten) Dit om de kosten een beetje te drukken. Leek me misschien een goede middenweg. En tot nu toe gaat dit goed. Nog steeds geen stinkende poep. (ik meng het dus wel met Hills) Maar misschien voor jou een goede middenweg om mee te starten. Of je start met die goedkopere brokken en dan kun je altijd nog zien/ zelf ervaren wat voor effect dat heeft op de darmen ;-)

veel plezier met je toekomstige kat(ten)!
Diesel (2 april '09) en Muis (3 april '09)
vanaf 11 Juni '09 mijn huisgenoten
Gebruikersavatar
Leonie89
Tijger
Tijger
Berichten: 1266
Lid geworden op: 20 mei 2008 14:57
Locatie: kampen
Contacteer:

Re: Kosten

Bericht door Leonie89 »

supermarktvoer (felix, wiskas, huismerken) hebben over het algemeen veel 'niet kattenvoer' in het voer zitten.. dingen die katten helemaal niet nodig hebben of zelfs slecht voor ze zijn. namen van stoffen of ingrediënten weet ik niet zo goed, maar er zijn hier mensen die er bijna in gespecialiseerd zijn :p
omdat er veel troep in zit, komt er ook veel troep uit (aan de achterkant) en dat stinkt! ook moeten ze er meer van eten om aan hun dagelijkse behoeften.. meer eten = meer poep..
van premium voer (RC, Hills e.d.) hebben ze minder nodig, omdat het voer veel geconcentreerder is.. minder voer, minder poep en ook minder geur, omdat er geen/weinig troep in zit..
omdat je van premium merken minder nodig hebt dan van supermarktmerken hoef je minder in te kopen en is het prijsverschil verdwenen..
premiumvoer lijkt duurder, maar niets is minder waar, omdat je er minder van nodig hebt -> minder poep -> kattenbak schoner -> minder grid nodig...
Gebruikersavatar
Repsaj
Huiskat
Huiskat
Berichten: 39
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:51

Re: Kosten

Bericht door Repsaj »

Fijn! Zo word ik steeds een beetje wijzer.

25 euries per maand geld dus voor de duurste voeding. Is het trouwens ook niet zo dat het verstandig is om dezelfde voeding te geven als de kat in het asiel heeft gehad? Katten veranderen niet zo makkelijk van voeding is het niet?

Een mixje van goedkoop en een 'middenklasser' klinkt met goed in de oren. Ik ga voor een buitenkat kiezen. Desondanks wil ik wel goede voeding geven waar de darmen het goed op doen. Ook om de buren niet op te zadelen met te veel stankoverlast :grin: :grin:

Sanne, je klinkt overtuigend wat betreft voeding. Zoiets geldt natuurlijk ook voor katten. Bestaan daarvoor geen gezonde keurmerken ofzo? Of net als op pakjes sigaretten:"Pas op te veel zout is schadelijk voor uw kat". HAHAHAHA. :edance:

Maar goed. Het gaat er mij vooralom dat ik niet structureel (maandelijks) te veel kwijt ben. Zo af en toe een kuurtje van de DA is nog wel te doen. En ik zal de medische geschiedenis bij het asiel zeker opvragen.
Gebruikersavatar
Camoth
Tijger
Tijger
Berichten: 1301
Lid geworden op: 31 mar 2009 10:42
Locatie: Amsterdam

Re: Kosten

Bericht door Camoth »

Als je niet veel te besteden hebt, echt, neem een verzekering. Want ondanks dat je de geschiedenis kent bij het asiel, hoeft dat niets te zeggen over de toekomst.

Er bestaan geen keurmerken voor voeding. Over het algemeen is men erover eens dat Orijen en Applaws de beste merken zijn (omdat er geen graan, zout, suiker etc in zit). Daarna komen de merken als Hills, Royal Canin e.d. Als laatste de merken als Whiskas (supermarkt).

In het begin eerst even hetzelfde voer geven als het asiel, 1 zakje ofzo. Dan langzaam mengen met het nieuwe voer totdat je alleen nog het nieuwe voer geeft. Katten kunnen diaree krijgen als je ze te abrupt overzet op nieuw voer.
Everybody wants to be a cat,
because a cat's the only cat
who knows where it's at.

Website van mijn poezels: http://www.fleurs-cats.blogspot.com
Gebruikersavatar
loek
Jaguar
Jaguar
Berichten: 786
Lid geworden op: 13 jun 2009 16:57

Re: Kosten

Bericht door loek »

Ik doe zelf een mixje 'duur met middenklasse' Hills ('duur') en One van Purina 'middenklasse' Je hebt van Purina overigens ook voer wat net zo duur is als Hills. (dus ik zie dat dan een beetje zo: je hebt ook goedkope versie's van producten die gewoon door 1 en hetzelfde merk gemaakt worden....ik denk dan echt veel veschil zou er toch niet inzitten?)
Ik vermoed dat als je gaat mixen met echt goedkoop voer (eigen merk 2 kilo voor 2 euro ofzo) dat je dan net zo goed met de stinkende bakken poep zit.

Maar kun je best uitproberen. Best kans dat ze in het asiel ook vrij goedkoop voer krijgen. Als je dan overstapt en mixt met duurder voer en dat gaat goed....kun je ook misschien gewoon een mix houden?

Wat betreft veranderen van voeding: ligt erg aan je kat. Mijn katten eten alles, zijn totaal niet kieskeurig.
Ik weeg het voer trouwens wel af. Ze hebben namelijk ook niet echt een rem (is ook voor iedere kat verschillend) Juist om te voorkomen dat ze overgewicht krijgen. Als ze steeds een volle bak krijgen zonder limiet, dan is het ook erg moeilijk om daarna te bepalen hoeveel er dan af moet (als ze eenmaal te dik zijn) Bovendien is dat ook voor die katten erg sneu vind ik als ze altijd gewend zijn zich eindeloos vol te kunnen eten, en dan in 1 keer niet meer. En dat kun je katten ook niet uitleggen.
Voorkomen is toch altijd beter...naar mijn mening.
Diesel (2 april '09) en Muis (3 april '09)
vanaf 11 Juni '09 mijn huisgenoten
Gebruikersavatar
Repsaj
Huiskat
Huiskat
Berichten: 39
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:51

Re: Kosten

Bericht door Repsaj »

Wat zijn jullie ervaringen met verzekeringen? Prijs-kwaliteit verhouding?
Gebruikersavatar
loek
Jaguar
Jaguar
Berichten: 786
Lid geworden op: 13 jun 2009 16:57

Re: Kosten

Bericht door loek »

Zie hier http://www.dekattensite.nl/phpBB2/viewt ... erzekering
En in het subforum: 'reviews' heb ik laatst van twee vezekeringen reviews gevraagd. Er zijn helaas nog niet zoveel reacties maar daar kun je ook kijken.
Diesel (2 april '09) en Muis (3 april '09)
vanaf 11 Juni '09 mijn huisgenoten
Gebruikersavatar
Repsaj
Huiskat
Huiskat
Berichten: 39
Lid geworden op: 05 jan 2010 16:51

Re: Kosten

Bericht door Repsaj »

Ik heb even geen internet thuis, vandaar mijn late reactie.

Bedankt voor jullie uitgebreide reacties tot nu toe. Jullie zijn erg behulpzaam. :eclap:

Ik ga dit forum blijven volgen.
daantje_xxx
Lynx
Lynx
Berichten: 131
Lid geworden op: 26 jul 2009 21:50
Locatie: N-H

Re: Kosten

Bericht door daantje_xxx »

hoi,

wij hebben 2 katten en de volgende kosten:
10 kg Royal Canin voor € 60,-
40 liter grit voor 24,-
natvoer ong 1x per week, € 0,50 per zakje, 1 zakje voor 2 katten

anti-vlooi/wormen middel, geen idee hoeveel wij daarvoor betalen, dus die reken ik even niet mee

per maand komen wij uit op:
€ 30,- RC (1 zak doen wij 2 maanden mee)
€ 8,- grit (1 zak doen wij 3 maanden mee)
€ 2,- natvoer
totaal: € 40,-

en dan geen verzekering/spaarpotje meegerekend
Gebruikersavatar
Claudia007
Poema
Poema
Berichten: 232
Lid geworden op: 26 sep 2009 00:56
Locatie: Beverwijk
Contacteer:

Re: Kosten

Bericht door Claudia007 »

Ik heb geen flauw idee wat wij kwijt zijn per maand :???:

Ik weet dat ik voor een zak van 10 kilo feline finest 34 euro kwijt ben en voor tien x carnibest 500 gram 30 euro en katten grit dacht ik 3,5 kilo 7 euro litter pearls.
En haar verzekering 14 euro uit mijn hoofd.
Maar wat het allemaal per maand kost geen idee en op jaar basis al helemaal niet :???:
Ik let er eigenlijk niet op. Als alles op is komt er weer nieuw.
Groetjes Claudia,Scorpion Sting en Lamborghini Gallardo
Gebruikersavatar
Prisje
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 jan 2010 21:39
Locatie: Apeldoorn

Re: Kosten

Bericht door Prisje »

Ik ben voor 2 katten gemiddeld kwijt:

droog voer van RC +/- 12 euro per maand (10 kg doe ik zo'n 5 maand mee)
nat voer uit Duitsland 6,70 per maand (vergelijkbaar met Hill's)
als ik nat voer bij de Aldi hier koop, ben ik zo'n 5 euro per mnd kwijt.
kattenbak: houtkorrels 2 euro en Aldi grit 1,09(?) doe ik samen 2 weken mee, dus 6,20 per mnd
verzekering 20 euro voor beide katten bij Hema
Stronghold ontvlooien en ontwormen 6,70 per mnd (4x per jaar)
2 x per jaar ander ontwormingsmiddel 2,70 per maand (Stronghold is niet voor alle wormen)

Ik kom dus voor 2 katten uit op 47 euro per maand, incl. verzekering!

Moet er wel bij zeggen dat ik de katten regelmatig een hapje vers vlees geef, maar dat haal ik van ons eten af. Als ik bijv. voor ons iets met kipfilet kook, geef ik ze een beetje rauw vlees dat er niet zo mooi uit ziet en ik anders weg zou gooien. Of ik haal een beetje van het rundergehakt af voor ik het ga bakken en geef het aan de katten.

De 'leuke', niet noodzakelijke dingen, zoals speeltjes, zijn niet meegerekend.
Plaats reactie