# Nieuw katje

Voor alle vragen wanneer je een kat of kitten (erbij) wil. Welke problemen kun je verwachten en waar moet je van tevoren allemaal rekening mee houden?
LET OP: Voor acceptatie problemen tussen een nieuweling en je andere kat(ten) kun je HIER terecht.
Gesloten
anouk04
Huiskat
Huiskat
Berichten: 12
Lid geworden op: 15 nov 2008 12:35

# Nieuw katje

Bericht door anouk04 »

Hallo,
Ik heb een kat van 9 jaar en zit er over na te denken om een nieuw katje te nemen. Denken jullie dat het verstandig is en zou je het beste een kat of een poes kunnen nemen?
Gebruikersavatar
Sandra W
Tijger
Tijger
Berichten: 2500
Lid geworden op: 22 mei 2006 08:37

Re: Nieuw katje

Bericht door Sandra W »

Dat hangt er een beetje van af of je eigen kat gewend is aan andere katten en dat ook leuk vindt. Als hij eraan gewend is kun je zowel een sociale volwassen kat als een kittentje nemen, maar als hij niets gewend is is een kittentje een beter plan.

Het geslacht maakt verder niet uit, maar het is wel belangrijk om een passend karakter te nemen, dus niet fel bij bang, of erg dominant bij ook dominant of dominant bij erg onderdanig enz.

Kijk dus eerst goed naar je eigen kat en ga dan bijvoorbeeld eens naar het plaatselijke asiel en laat je daar goed voorlichten over de diverse katten die daar zitten en kijk of je er eentje leuk vindt die ook nog eens goed past bij je eigen kat. Er zijn trouwens op het ogenblik ook nog veel kittens en halfwasjes (= ouder dan een half jaar maar jonger dan een jaar) in de asiels in Nederland, maar dan moet je misschien wel even omrijden.

groeten,
Sandra
Gesloten