Kat/kitten erbij

Voor alle vragen wanneer je een kat of kitten (erbij) wil. Welke problemen kun je verwachten en waar moet je van tevoren allemaal rekening mee houden?
LET OP: Voor acceptatie problemen tussen een nieuweling en je andere kat(ten) kun je HIER terecht.
Plaats reactie
jenniegirl
Huiskat
Huiskat
Berichten: 30
Lid geworden op: 16 feb 2007 07:58

Bericht door jenniegirl »

ja en nee

ik ben er niet overal mee eens,

ik vind 6 weken wel te vroeg als ze nog gewoon bij de moeder zijn,

maar onse kittens hebben we ook met 14 weken opgehaald, maar waren al wel toen ze 6 weken waren bij de moeder weggehaald en zaten alleen maar in de slaapkamer

met als resultaat dat ze erg schuw en overal bang voor waren.

maar ik vind het wel vroeg en als ze nog bij de moeder zijn, laat dan nog lekker 4 tot 8 weken bij de moeder zitten

groet jennie
Gebruikersavatar
Minou
Huiskat
Huiskat
Berichten: 74
Lid geworden op: 03 okt 2006 09:15
Locatie: amsterdam

Bericht door Minou »

Minou is met zes weken ook bij haar moeder vandaan gegaan, omdat degene van wie ze was, de kittens niet meer wilden hebben...

Ik persoonlijk denk toch dat minou daardoor veel gemist heeft waardoor ze met bepaalde dingen niet goed om weet te gaan.
Zo kan een liefkozingsbeetje bij haar uitmonden tot een harde beet, net alsof ze niet met die emotie (?) om weet te gaan..

Maar ja, of het echt daar mee te maken heeft? Ik heb wel het idee dat een kat daardoor een stuk socialisatie kan missen..
Gebruikersavatar
Sandra W
Tijger
Tijger
Berichten: 2500
Lid geworden op: 22 mei 2006 08:37

Bericht door Sandra W »

Moederloze kittens en kitens die te vroeg bij hun moeder zijn weggehaald missen inderdaad heel veel in hun opvoeding van hun moeder én van hun broertjes en zusjes.

Ze kunnen bijvoorbeeld handenbijtertjes worden, omdat hun moeder en de rest van het nest hen niet (meer) kunnen corrigeren als ze te hard bijten. In het nest leren ze spelerderwijs hun krachten en hun grenzen kennen en het is moeilijk voor mensen om deze rol over te nemen.

groeten,
Sandra
Gebruikersavatar
freija
Poema
Poema
Berichten: 334
Lid geworden op: 14 apr 2004 15:23
Locatie: lokeren
Contacteer:

Bericht door freija »

sja ondanks het feit dat ik wéét dat zes weken te vroeg is heb ik zelf erg leuke ervaringen met een kitten dat op zes weken bij de moeder is weggehaald;

Om onze pitou van de verdrinkingsdood te redden (een nare buurman :evil: ) hebben we d'r op zes weekjes bij de moeder weggehaald en daardoor is ze nu echt hééééééél erg op ons (lees mij ;-) ) gericht; Ze is uitgegroeid tot een zelfstandige jongedame hoor, en heeft, zeker nu we d'r een speelkameraadje bij hebben, geen last (meer) van verlatingsangst ofzo. maar waar wij zijn moet zij zijn, het is een ontzettende kroelpoes en écht een 'kindje'.

Onze ander poes kwam bij ons toen ze zes maandjes was, en zij is veel zelfstandiger, soms zou je zelfs durven zeggen "hooghartiger" ;-) Zij komt ook vaak een aaitje strelen of een kopje geven, maar ze heeft wel veel meer een 'typisch katachtige onafhankelijkheid' Ze komt dus als zij er zin in heeft en als het past binnen haar plannen.

Het zijn allebei ontzettende lieverdjes, maar soms vind ik het jammer dat bille, onze tweede poes, pas zo laat bij ons gekomen is, moest ze als erg jong kitten bij ons gekomen zijn dan was ze waarschijnlijk ook meer op ons gericht en alhoewel dat soms vermoeiend kan zijn, vind ik het over het algemeen wel heerlijk :icon_shifty:
How come people with a lot of money but no cats are still called rich?
Gebruikersavatar
lianne
Poema
Poema
Berichten: 259
Lid geworden op: 26 dec 2005 19:32
Locatie: E- l Town Brabant

Bericht door lianne »

Onze Pepsi was 4 weken toen ze bij ons kwam en Guusje 5 weken.
Ze kwamen bij ons als wees en wij waren hun pleegouders.
Beiden heren zijn uitgegroeid zonder verlatingsangst , sabbelen en meer van dat soort dingen.
Allebei hebben ze natuurlijk hun eigen unieke eigenschappen maar of dat komt door hun karakter of door te vroeg zonder mamapoes dat weet je niet.
Maar indien het kan is een stevige basis als kitten natuurlijk ideaal.

Succes
Als je de mensen leert kennen, dan ga je van de dieren houden.
Lisette

Poes dood, andere ter vervanging?

Bericht door Lisette »

Hallo Stekke,
Ik heb hetzlfde meegemaakt met mijn twee katten.
Ik had een broer en zus uit hetzelfde nest en vorig jaar oktober is de kater overreden door een auto. Ikzelf was er stuk van en ook zijn zusje.
Nu zijn we een half jaar verder en iemand bood mij laatst een kitten aan. Ik twijfel heel erg om een nieuwe kat in huis te nemen, omdat ik niet goed weet hoe ze zal reageren. Soms denk ik dat ze heel eenzaam is (maar een kat is toch van nature een eenling, dus zou geen probleem moeten zijn); ze is ook superaanhankelijk, soms een beetje te.
Een klein katje erbij zou haar dan weer wat lol geven thuis.

Hebben julie inmiddels een nieuwe kat erbij, en wat zijn jullie ervaringen?
groetjes Lisette
Gebruikersavatar
Minou
Huiskat
Huiskat
Berichten: 74
Lid geworden op: 03 okt 2006 09:15
Locatie: amsterdam

Bericht door Minou »

Voor ons begint het nu spannend te worden! Een collega heeft een poes die zwanger is, en moet ergens volgende week bevallen!
Wij willen graag een rood katertje, maar hadden al bedacht dat als we gaan kijken we wss gewoon zo verliefd worden op die katjes, dat het niet persee een rood katertje is. Als het maar een katertje is!
Ik verheug me er nu al op! Straks twee katten in onze nieuwe woning :D
DesireeSS

Bericht door DesireeSS »

Hoi,
Heel veel sterkte met jullie verlies.
Ik ben zelf een kat kwijt geraakt doordat het tuigje niet goed bleekt te funtioneren, en weg kat.
De andere was toen ook erg eenzaam en verdrietig en we hebben nog lang gezocht. Maar na een bijna een half jaar later merkte dat zowel ik als Sylvester erg toe waren aan een nieuwe kat en de eerste dag had hij het er wek een beetje moeilijk mee dat er een andere nieuwe kat bij was maar binnen een week waren het de beste maatjes.
Mijn advies luister naar je eigen gevoel en aan de kat merk je het ook als die er klaar voor is.
Groetjes Desiree
schaapje
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 feb 2007 14:09

eenzaam??

Bericht door schaapje »

Hoi, half februari heb ik een kat uit het asiel gehaald.
ze is 7 jaar, hartstikke lief, echt een schat van een kat.
alleen, ze loopt heel vaak rond te mauwen, als ze mij even kwijt is,
en doet dit ook als ik aan het douchen ben of als ik slaap.
Bovendien is ze heel erg aanhankelijk, en wil constant aandacht.
ik woon alleen, en ben best vaak weg, ik vind het zo zielig om haar dan achter te laten.
Ik zit erover te denken een andere kat erbij te nemen, maar ik ben bang dat ze daar misschien niet mee om kan gaan (de katten van mijn ouders hadden altijd ruzie). en als de nieuwe kat ook zo 'aanwezig' is, wordt het wel erg druk hier in huis... wat denken jullie??
Gebruikersavatar
Minou
Huiskat
Huiskat
Berichten: 74
Lid geworden op: 03 okt 2006 09:15
Locatie: amsterdam

Bericht door Minou »

Hoi Schaapje,

Wat misschien een idee is om een kitten erbij te nemen, dit schijnt vaker goed te gaan dan wanneer je een volwassen kat er bij neemt.

Minou is bijna zeven en omdat we beide werken en het idee hebben dat ze zich vaker alleen voelt, hebben we besloten om een kitten erbij te nemen. is even afwachten hoe dat gaat straks.

Wat kan helpen als je twee katten bij elkaar zet, is dat je wat lekkers op de neus van de katten doet, zodat ze elkaar wat makkelijker besnuffelen.
Enfin, eigenlijk allemaal een beetje herhaling van wat er in dit topic al staat ;)

Groetjes sylvia
Gebruikersavatar
wendy f
Huiskat
Huiskat
Berichten: 51
Lid geworden op: 20 apr 2007 16:23

Bericht door wendy f »

Vorig jaar heb ik een tweede kat geadopteerd. Niet een kitten, maar goed. Ik denk dat als je ze langzaam aan elkaar went het geen probleem hoeft te zijn. Ik heb de nieuwe poes in de doos gelaten toen ik thuis kwam zodat de andere poes kon snuffelen eraan enzo. De eerste paar dagen heb ik de nieuwe poes in een aparte kamer gehad. Maar ze konden elkaar ruiken en horen natuurlijk. Daarna de deur open gedaan en ze begonnen aan elkaar te snuffelen enzo. Heb ze niet alleen gelaten voor een tijdje. Maar langzaam aan wenden ze aan elkaar. En nu....ze zijn de beste maatjes! Ze rennen achter elkaar aan en spelen, ze slapen samen en ze wassen elkaar. Je moet gewoon geduldig zijn in het begin. Maar ik moet zeggen, ik ben blij dat ik er een tweede kat bij heb genomen. Het is oer gezellig en voor die andere kat is het ook veel leuker.

Gr. Wendy.
:catani:
Gebruikersavatar
wendy f
Huiskat
Huiskat
Berichten: 51
Lid geworden op: 20 apr 2007 16:23

Bericht door wendy f »

Ohw en schaapje, ik denk dat als je kat veel alleen is het juist leuk zou zijn om een andere kat erbij te nemen. Maar het kost wel een beetje tijd om ze aan elkaar te laten wennen.
Gebruikersavatar
Brian
Huiskat
Huiskat
Berichten: 41
Lid geworden op: 12 jun 2006 12:13

Zeer schuw

Bericht door Brian »

goedemorgen, ik heb nu Musti een volle nacht gehad... deze nacht heb ik in de zetel geslapen omdat dat kleintje anders helemaal alleen is op zijn eerste dag. Nuja, in het begin dan was ie aan het wenen, zeker 3 uur lang, dus slaap kon ik niet vatten. Dan plots hoorde ik heb niet meer en voelde iets aan mijn voeten. Hij lag er gewoon pal bovenop.

Maar vanaf ik beetje bewoog met mijn handen ofzo dan liep ie snel weg en ging weer wenen. Toch heb ik de slaap kunnen vatten en deze morgen lag ie weer aan mijn voeten, dan heb ik hem toch een beetje kunnen aaien.

Nu daarentegen zit hij weer in dat hoekje van de kamer te wenen ... al een uur aan een stuk en komtniet uit dat hoekje. Praten tegen hem doe ik heel de tijd, lokken met speelgoed of eten lukt niet. Heeft er bang voor denk ik.

Plassen in zijn bakje heeft hij blijkbaar gisterenavond gedaan. :D

Maar eten of drinken heeft hij nog niet gedaan hoor , en daar maak ik mij zorgen over ...

1) bang zijn (van mijn handen vooral)
2) Verstoppen en schuw zijn
3) wenen
4) niet eten of drinken, zelfs niet als ik een brokje voor zijn neus leg.


is dit volkomen normaal of moet ik iets ondernemen?
=: Trotse eigenaar van Musti vanaf 10 mei 2007 :=
Gebruikersavatar
serafina
Huiskat
Huiskat
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 mei 2007 09:55
Locatie: den haag

Bericht door serafina »

1 van mijn poezen is in het begin ook zo geweest. Ik heb haar verder gewoon laten gaan en het is uitgegroeid tot een niet schuwe poes. Helaas hebben we haar moeten laten inslapen, maar daar gaat het nu niet over.

Ik zou het gewoon wat tijd geven. Het is heel nieuw en leeg voor het kleintje en mist de rest van de familie
groetjes Marion en een pootje van Serafina, Wolfie en Tom
Gebruikersavatar
Marije
Panter
Panter
Berichten: 571
Lid geworden op: 06 feb 2004 10:53
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Bericht door Marije »

Geef het de tijd Brian. Ik denk dat je over een weekje een heel vrolijk, speels katje hebt hoor!

Misschien kun je hem lokken met een speeltje aan een lange stok? Dan zijn je handen niet te dichtbij en hebben jullie toch interactie.
Plaats reactie