
Giva gapt biscuitjes, en kotst ze dan weer uit

deze kennis heb ik van diverse versvlees fora en daar zitten dus onder andere holistische dierenartsen, voedings specialisten, gedragstherapeutes, fokkers maar ook gewone particulieren. wij delen al onze kennis en ervaringen. Wij voeren op basis van onderzoeken van een paar schrijvers zoals: Ian Billinghurst, Tom londsdale en Mogens Eliasen. Deze mensen hebben boeken geschreven over het vers voeren van honden katten en fretten.claudia schreef:Robin, waar baseer jij al deze wijsheden op? Nu ben ik niet zo naïef dat ik alles zomaar aanneem, maar anderen misschien wel. Van rauwe botten bijvoorbeeld weet ik dat deze minder snel splinteren dan gekookte, maar het is niet uitgesloten dat het gebeurt.
Het staat me een beetje tegen om zomaar alles aan te nemen wat je zegt. Op mij komt het over alsof wij al die tijd bezig zijn onze katten verkeerd voedsel voor te zetten.
Maar als ik het goed begrijp vind jij de kans op slecht gekauwde stukjes bot (bij een kat die normaal wel goed kauwtxRobinx schreef:en wat betreft botten heb je wel gelijk. Er blijft altijd wel het gevaar dat het botje te groot wordt doorgeslikt of niet helemaal verteerd. Maar de kans op perforatie en verstopping is veel minder als met gekookte botten omdat rauwe botten in de maag goed verteerd worden en als er goed wordt gekauwd zijn de stukjes zo klein dat je weinig kans hebt dat het niet verteerd en dus verstopping veroorzaakt. bij dieren die schrokken kan je beter de stukken bot zo klein knippen dat het geen gevaar leverd.